Recept na jogurtový koláč, který si zamilujete pro jeho vláčnost a šťavnatost

Koláč udělá radost jakémukoliv mlsounovi. My vám nyní přinášíme recept na velmi vláčný zákusek z bílého jogurtu, ve kterém nenajdete ani trochu mouky. Připravte tedy pro své blízké nevídanou dobrotu, která dusit v krku rozhodně nebude.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu jogurtového koláče?

Než se pustíte do pečením obstarejte si tyto ingredience:

  • 4 vejce
  • 400 gramů řeckého jogurtu
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 50 gramů kukuřičného škrobu
  • kůru z jednoho bio citronu
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • moučkový cukr na posyp

Jak postupovat při přípravě jogurtového koláče?

Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Žloutky pak vyšlehejte spolu s krupicovým cukrem do pěny. V další fázi přidejte bílý řecký jogurt, kukuřičný škrob, kůru z bio citronu a promíchejte do hladka. Následně si připravte z vaječných bílků tuhý sníh.

Ten posléze zakomponujte do žloutkového těsta pomocí metličky.

K ruce si vezměte nakonec formu na koláč vystlanou pečícím papírem a vlijte do ní nadýchanou směs.

Fáze pečení jogurtového koláče a jeho servírování

Připravený polotovar koláče dejte do trouby péct na cca 45 minut při 170 °C.

Upečený zákusek vyjměte a nechte zcela vychladnout. Před podáváním můžete koláč z jogurtu posypat moučkovým cukrem.

Hodit se bude k porci i šlehačka, zmrzlina nebo čerstvé ovoce v podobě banánu, borůvek či jahod. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud si budete chtít výsledný koláč vylepšit, je možné povrch polít čokoládovou polevou. Připravit z něj můžete i skvělý dortík s marmeládou. Stačí korpus jen v polovině rozříznout a promazat domácím džemem, marmeládou, nebo čokoládovou pomazánkou Nutellou.

Je jen na vaší fantazii a chutích, jak si tuhle dobrotu vyšperkujete. V případě, že dostanete chuť a piškot kakaový, jednoduše do těsta vsypete kakaový prášek. Přidat lze i jemně nasekanou hořkou čokoládu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]