Recept na lahodný kuřecí salát s houbami a vejci se hodí nejenom na léto

Studený salát je ideálním pokrmem v horkých letních dnech. Skvěle zasytí a také osvěží. Pokud nechcete zůstat jen u klasických zeleninových, můžete si jako milovníci masa dopřát i trochu jiný druh salátu. Například tento kuřecí s houbami a vejci je výborný. S pečivem se hodí jak na oběd, tak i večeři a při správném uchování v lednici vám vydrží i dva dny.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu kuřecího salátu s houbami a vejci?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto suroviny:

  • 400 až 600 gramů čerstvých žampionů
  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 2 až 3 vařená vejce
  • 1 syrové vejce

Také budete potřebovat: 200 mililitrů slunečnicového oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Nejprve si připravte domácí marinádu ve stylu majonézy. V misce si rozmíchejte jeden žloutek ze syrového vejce se žloutkem z uvařeného vejce, pak přidejte sůl, olej a citronovou šťávu. Mixérem vytvořte hladkou tekutější směs.

V další fázi se pusťte do přípravy žampionů, které si orestujte do měkka na troše oleje a okořeňte solí a pepřem. Kuřecí prsa následně také opečte do zlatova z obou stran, nebo je můžete uvařit ve vodě. To záleží na vašich preferencích.

Orestované žampiony a kuřecí prsa posléze pokrájejte na menší kusy, vložte do mísy, zakápněte domácí marinádou z vaječných žloutků a dochuťte oblíbeným kořením, či bylinkami. Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte s čerstvými bagetkami, či jiným oblíbeným pečivem. Přejeme dobrou chuť!

Tip na závěr

Do salátu můžete přidat dle chuti i jiné druhy zeleniny, jako například čerstvé papriky, rajčata, nebo salátové okurky. Skvěle se budou hodit například i černé, nebo zelené olivy.

Místo kuřecího masa lze použít například i uzeniny typu libová šunka, vyjímat se bude v salátu i tvrdý strouhaný sýr. Ve výsledku však záleží jen na vašich chutích.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]