Recept na Lauchkuchen: Koláč, který budou milovat především muži

Lauchkuchen je německý koláč, plněný především pórkem, žampiony, vepřovým masem a zasypaný důkladnou vrstvou tvrdého sýra a cibule. Jeho chuť je výtečná a milují jej především muži. My vám nyní přinášíme recept na tento skvělý slaný koláč, který si zamiluje celá vaše rodina.

Co budete potřebovat?

Na zhotovení těsta si připravte následující ingredience:

  • 125 gramů jemného tvarohu
  • jedno vejce
  • 4 velké lžíce mléka
  • 4 velké lžíce oleje

Dále budete potřebovat trochu soli, lžičku kypřícího prášku, 250 gramů mouky. Na náplň do koláče si pak připravte ještě: 180 gramů pórku, 90 gramů cibule, 200 gramů libového vepřového masa (například panenky), 200 gramů žampionů, lžíci oleje. Zálivka na zapečení vyžaduje tyto suroviny: 150 gramů tvrdého sýra (eidam, nebo ementál), jedno vejce, 125 mililitrů smetany na vaření.

Jak postupovat při výrobě slaného koláče

Nejprve si očistěte vepřovou panenku a nakrájejte ji na nudličky, nebo menší kousky. Dejte na rozpálenou suchou pánev a osmahněte ze všech stran do zlatova. Pak přidejte k masu do pánve i žampiony a restujte.

Mezitím si nakrájejte na kolečka pórek a cibuli. Tuto zeleninu posléze také přihoďte do pánvičky. Přidat můžete ke směsi i trochu oleje. Vše pak nechte vychladnout. Na řadě je příprava těsta na koláč. Vezměte si k ruce hlubokou mísu a vložte do ní tvaroh, vejce, mléko, olej a sůl. Zhotovte hladké těsto.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce