Recept na nepečený koláč se smetanovou náplní pro zaneprázdněné hospodyňky

Upéct křehký a šťavnatý koláč není jen tak. Někdy se může těsto srazit a konzistence náplně není podle představ. S tímto receptem ale chybu neuděláte, péct totiž nic nebudete. Připravte si ten nejdokonalejší nepečený zákusek, který jste kdy jedli. Udělá radost nejen vám, ale i případným hostům, kteří k vám zavítají na návštěvu.

Potřebné suroviny na přípravu koláče se smetanovou náplní

Připravte si následující ingredience:

  • 300 gramů čokoládových nebo máslových sušenek
  • 450 gramů tučné zakysané smetany
  • 300 gramů kondenzovaného mléka
  • 100 gramů másla
  • 10 gramů želatiny
  • ¾ šálku převařené a vychlazené vody

Jak postupovat při přípravě zákusku?

Nejprve si rozpusťte máslo a nechte jej vychladnout. Pak si také převařte tři čtvrtě šálku vody a dejte stranou. V další fázi si k ruce vezměte formu na koláč a vystelte její dno pečícím papírem.

Do nádoby vyskládejte preferované sušenky a poté je přelijte rozpuštěným máslem po celé ploše. Nakonec dejte základní korpus do lednice zatuhnout. Mezitím se pusťte do krému.

Příprava krémové náplně a kompletace nepečeného koláče

Do misky si vysypte želatinu a přelijte ji převařenou a vychlazenou vodou. Nechte nabobtnat několik minut. Následně si ve středně velké míse promíchejte plnotučnou zakysanou smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a také přidejte nabobtnalou želatinu.

Vše dobře metličkou propojte. Nyní si vyndejte z lednice sušenkový korpus ve formě na koláč a na něj navrstvěte krémovou náplň. Koláč dejte tuhnout zpět do chladničky na několik hodin, ideálně tedy před noc.

Servírování nepečeného koláče se smetanovou náplní

Po několika hodinách koláč vyjměte z lednice a podávejte pokrájený na přiměřeně velké dílky. Dozdobit ho můžete i čerstvým ovocem dle obliby. Hodit se budou třeba borůvky, maliny, meruňky, banány, nebo jahody. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]