Recept na slané bramborové palačinky s masovou náplní

Máte doma větší množství brambor a mletého masa? Vytvořte si slané bramborové palačinky s masovou náplní, které si zamilujete.

Možná, že už jste někdy v životě ochutnali klasické sladké palačinky. Nyní si doma můžete připravit bramborové palačinky s masovou náplní. Jedná se o slanou variantu palačinek. Tento recept lze připravit k obědu, večeři nebo jen tak, když budete mít chuť na něco dobrého. Je vhodný i pro lidi, kteří mají rádi slaná jídla.

Ingredience na přípravu těsta

  • 500 gramů syrové brambory
  • 3 ks vejce
  • 400 ml mléka
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička sůl
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 140 gramů hladké mouky

Přísady na náplň palačinky

  • 300 gramů mletého hovězího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks čerstvá zelená paprika
  • 20 ml slunečnicový olej
  • sůl (dle chuti)
  • sušený tymián (dle chuti)
  • sladká mletá paprika (dle chuti)
  • mletý pepř (dle chuti)

Postup přípravy slaných palačinek s masovou směsí

Jako první si připravte těsto na palačinky. Do mísy dejte loupané, omyté a na menší kousky nakrájené brambory. Je důležité, aby brambory byly nakrájené na menší kousky, aby se při smažení dobře udělaly. Dále přidejte vejce, mléko, hladkou mouku, čerstvý jemně nasekaný kopr a sůl. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Po řádném rozmixování byste měli mít polotekuté těsto.

Smažení palačinek a příprava masové náplně

Na pánev dejte trochu oleje a rozehřejte ho. Až bude olej řádně rozpálený, dejte na pánev jednu naběračku směsi. Druhou stranou naběračky těsto rozetřete až do okrajů, aby vznikla krásná palačinka. Po rozetření do všech stran opékejte dozlatova z obou stran, dokud nebudou palačinky hotové.

Po osmažení palačinek začněte s přípravou masové náplně. Na další pánvi si osmažte cibulku a na ní poté přidejte mleté maso. Restujte do té doby, dokud maso nebude hotové. Maso nesmí být syrové. Po chvíli přidejte do pánve i na kousky nakrájenou zelenou papriku. Nezapomeňte směs okořenit solí, pepřem, tymiánem a sladkou mletou paprikou, aby bylo vše správně ochucené.

Konečná příprava pokrmu a jeho servírování

Až budete mít masovou směs i palačinky hotové, tak palačinky začněte plnit masovou směsí. Důkladně zarolujte a podávejte teplé. Palačinky s náplní můžete podávat i studené. Jestliže si chcete celé jídlo ještě více zpestřit, připravte si omáčku ze zakysané smetany.

Tento typ palačinek lze doma připravovat v případě, že nemáte rádi sladké palačinky. V případě, že vy máte rádi sladké palačinky, ale ostatní členové ne, můžete udělat dva druhy a každý si vybere podle sebe.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]