Recept na šťavnaté kuřecí karbanátky plné rozmanitých chutí

Pakliže držíte dietu, nebo si hlídáte štíhlou linii, potěší vás zcela jistě tento recept na kuřecí karbanátky. Kuřecí maso je totiž nízkokalorické a v kombinaci se zeleninkou doplníte i potřebné vitamíny a minerály. Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři v letních měsících.

Potřebné suroviny na šťavnaté kuřecí karbanátky

Před zahájením vaření si připravte k ruce tyto ingredience:

  • svazek čerstvé petrželky
  • žlutou papriku
  • červenou papriku
  • dva kusy kuřecích prsou

Dále budete potřebovat: dva až tři kusy žampionů, 5 vajíček, 3 stroužky česneku, 2 lžíce majonézy, jednu cibuli, 150 gramů tvrdého sýra ke strouhání, 3 lžíce bramborového škrobu, sůl, pepř, oregano a bazalku a trochu slunečnicového oleje.

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Kuřecí prsa si pomocí mlýnku na maso pomelte najemno. Papriky, žampiony a cibuli mixujte v kuchyňském robotu také na malé kousky. Směs přidejte k masu do hlubší mísy a prolisujte k němu ještě stroužky česneku. Také nasekejte čerstvé bylinky a nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte do hmoty. Všechny ingredience důkladně promíchejte, a nakonec ještě do mísy rozklepněte vejce, zakápněte majonézou, přisypte škrob a okořeňte oblíbeným kořením, solí a pepřem. Všechny chutě řádně vařečkou propojte. Získáte tak základní směs na kuřecí karbanátky.

Fáze smažení karbanátků a servírování

Z připraveného masové těsta tvořte následně bochánky asi ve velikosti dlaně. Ty pokládejte do rozpálené pánve s trochou slunečnicového oleje a smažte z obou stran do zlatova. Možné je použít i máslo. Hotové karbanátky pokládejte na savý papírový ručník a pomocí něj odsajte z masa přebytečný tuk. Kuřecí karbanátky perfektně doplní například bramborová kaše, nebo opečené brambory. Výborně se hodí i čerstvé pečivo (bageta, bílý chléb, houska, rohlík) a různé druhy teplých, nebo studených omáček.

Lahodný je třeba dip ze zakysané smetany s česnekem a pažitkou. Přidat k porci lze i nakládanou zeleninu, kyselé okurky, nebo třeba čerstvý zeleninový salát. Pakliže nemáte rádi houby, nemusíte je do masové směsi přidávat a lze je nahradit jinými ingrediencemi.

Tyto kuřecí karbanátky nejsou rozhodně nikterak suché, díky přidané zelenině, majonéze a tvrdému sýru budou krásně šťavnaté a vláčné. Zamilujete si je nejen vy, ale celá vaše rodina. Jíst je můžete jak teplé, tak i studené. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]