Recept na suflé dort nejenom s příchutí čokolády

Zatoužili jste po zákusku čokoládové příchutě a zároveň doma nemáte dostatek ingrediencí? Tento recept na suflé vyžaduje pouze tři základní suroviny, z kterých vykouzlíte dokonalý dezert, který se svou krémovou konzistencí oslní nejen vás, ale všechny, kteří jej ochutnají. Zároveň je i jednoduchý na přípravu, tudíž se v kuchyni neztratí ani domácí pekař a cukrář začátečník. Pro milovníky čokolády a lehkých dezertů je tento recept ideální volbou.

Co budete potřebovat na přípravu suflé dortu s příchutí čokolády?

Jak jsme již avizovali, zapotřebí je k vytvoření tohoto krémového zákusku pouze tří surovin:

  • 4 vajíček
  • 300 gramů měkkého tvarohu
  • 100 gramů hořké čokolády

Jak postupovat při přípravě suflé dortu?

Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a nechte ji vychladnout. Mezitím si oddělte u vajec žloutky od bílků, z těch vytvořte tuhý sníh. Vaječné žloutky zase smíchejte společně s měkkým tvarohem. K směsi ze žloutků a tvarohu postupně zapracujte i rozpuštěnou čokoládu a bílkový sníh, a to pomocí metličky a jemných tahů rukou, abyste docílili nadýchané konzistence.

Fáze pečení suflé dortu a servírování

Až budete mít hotové těsto, přelijte ho do formy na koláč, kterou máte vystlanou pečícím papírem. Formu dejte ještě do většího plechu, který napusťte do poloviny studenou vodou. Takto vložte do předehřáté trouby na 50 až 55 minut a pečte při teplotě 180 stupňů. Až bude pečení u konce, ponechejte suflé ještě deset minut v troubě. Poté dort vyjměte, počkejte, až vychladne a ozdobte buď čokoládovou polevou, nebo třeba kokosem a ořechy.

Pakliže jste postupovali přesně podle receptu, suflé bude krásně nadýchané, vláčné a jemné. Zkrátka takové, jak má být. Pochutnejte si na tomto dezertu například s ledovou kávou, nebo vychlazeným mléčným koktejlem. Výborně vás osvěží v těchto teplých dnech a uspokojí rovněž vás mlsný jazýček. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]