Takové karbanátky jste ještě nejedli: Musíte do nich přidat tajnou ingredienci, kterou máte vždy doma

Pokud máte chuť na karbanátky, ale víte, že byste je chtěli něčím ozvláštnit, tak máte perfektní příležitost. S touto surovinou budou naprosto delikatesní. 

Máte rádi karbanátky? Je to typicky české jídlo, které připravíte poměrně snadno, za dobrou ceno a chutnají naprosto výtečně. A to nevíte, že se dají ještě vylepšit vcelku nevídanou cestou. Existuje totiž tajná ingredience, kterou když přidáte do těsta, tak výsledek bude vzdušný, šťavnatý a jednoduše chutný.

Ingredience a postup přípravy karbanátků

Budete potřebovat:

  • Jedno vejce
  • Jednu střední cibuli
  • Pět stroužků česneku
  • Pět set gramů mletého masa dle vaší chuti
  • Ovesné vločky
  • Trochu mléka
  • Tuk na smažení či olej
  • Sůl, pepř, koření dle vašich preferencí a jaké obvykle do karbanátků dáváte
  • Nůž
  • Lis na česnek
  • Větší mísu
  • Pánev

Máte už tušení, co by mohlo být tou tajemnou ingrediencí? Asi jste si všimli, že v receptu chybí mouka a z nějakého důvodu se v něm nacházejí ovesné vločky a mléko. To je totiž ta tajná surovina, ve své podstatě jsou dvě, jelikož ovesné vločky musíte před použitím v mléce namočit. Celý recept tím posunete na novou úroveň a použití mouky již nebude zapotřebí.

Jak to celé můžete zrealizovat

Začněte tím, že si vezmete mleté maso, které následně naložíte do vody, aby dostalo lepší chuť. Rovnou nechejte i odmočit ovesné vločky v mléce, zabere to skoro stejně času. Mezitím se postarejte o zbytek ingrediencí. Nejprve o cibuli, kterou oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Jakmile uplyne dostatečná doba, tak maso vytáhněte z vody a vložte jej do větší misky.

Fotografie: Unsplash

Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek, rozklepnuté vejce, sůl, pepř a ostatní koření a klíčovou surovinu, vločky odmočené v mléce. Nyní je potřeba těsto promíchat a na to vám budou bohatě stačit vaše ruce. Pořádně jej prohněťte, aby se z něj vytvořila celistvá hmota.

Fotografie: Unsplash

Následně začněte tvarovat karbanátky, velikost je na vás, ale menší jsou chuťově většinou lepší. Vezměte si pánvičku a nalijte do ní dostatečné množství oleje, nebo vložte tuk na smažení a nechejte jej roztéct. Karbanátky do ní postupně jeden po druhém vložte s postupně osmažte ze všech stran. Podávejte s bramborovou kaší, případně se zeleninou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]