Recept na úžasně jednoduchý a jemný čokoládový dort

Nebudete tomu věřit, ale tento čokoládový dort je možná to nejlepší, co jste kdy jedli! Vaše děti budou naprosto nadšené, když jim připravíte dort ve stylu italského tiramisu. Chcete-li potěšit svou rodinu a osladit si náročný pracovní den nebo dlouho očekávaný víkend, vyzkoušejte tento jedinečný recept.

Na jeho výrobu těsta potřebujete:

  • středně velké vejce – 3 ks,
  • fermentovaná smetana – 100 g,
  • olej – 150 ml,
  • cukr – 180 g,
  • mouka – 240 g,
  • kakaový prášek – 40 g,
  • prášek do pečiva – 10 g,
  • jedlá soda – ½ lžičky,
  • vanilkový cukr – 1 sáček.

Na výrobu krému si připravte:

  • vejce – 1 ks,
  • mléko (pokojové teploty) – 300 ml,
  • cukr – 70 g,
  • vanilkový cukr – 1 sáček,
  • sůl – špetka,
  • máslo (pokojové teploty) – 25 g,
  • kukuřičný škrob – 30 g.

Jak na výrobu čokoládového dortu?

V první řadě si připravte krém. V hrnci přiveďte k varu mléko. V čisté misce smíchejte cukr, sůl a kukuřičný škrob. Poté přidejte vejce a důkladně promíchejte. Tuto směs můžete přidat do horkého mléka a míchat asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Poté sundejte hrnec ze sporáku, přidejte máslo a vanilkový extrakt. Nezapomeňte neustále míchat. Tekutou směs přelijte do misky k té suché, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

Nyní je čas na těsto. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr a sůl. Důkladně promíchejte. Poté přidejte vanilkový extrakt, smetanu a olej. Znovu promíchejte, aby se všechny suroviny pořádně spojily a vytvořily hladkou směs. Nyní přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a kakaový prášek. Znovu vše důkladně promíchejte.

Dejte vše dohromady

Těsto dejte do formy vyložené pečicím papírem. Musí být naneseno samozřejmě rovnoměrně. Vychlazený krém dejte do cukrářského sáčku a naneste ho na těsto v takovém tvaru a formě, jaká se vám nejvíce líbí.

Zda uděláte čtverečky nebo kolečka je pouze na vás.

Takto připravený dort dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 až 35 minut.

Hotový dezert nechte zcela vychladnout a podávejte.

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]