Recept z maminčina sešitu „4 hrnky“: Nejlepší koláč, jaký kdy doma upečete. Vždy je měkký a vlhký

buchta 4 hrnky

Pečení je pro někoho velkou radostí, ale někdo by se mu nejraději vyhnul. Tento dezert je však na přípravu velice jednoduchý, ale přitom velmi chutný.

Příprava různých dezertů, koláčů nebo dortů může být občas velmi složitá. Naštěstí si někteří lidé chtěli pečení už dříve zjednodušit, a proto vymysleli dezert, který připravíte s pomocí 4 hrnků. Tento koláč zvládne doma udělat úplně každý a nemusíte mít v kuchyni velké zkušenosti. Jednoduše si připravte, hrnky, ingredience a pusťte se do práce.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto koláče naštěstí nepotřebujete mnoho surovin. Tento koláč je tedy vhodný i ve chvíli, kdy k vám má dorazit nečekaná návštěva nebo když dostanete chuť na sladké, ale už je pozdě na to, abyste jeli do obchodu. Připravte si proto:

  • 200 ml kefír
  • 300 g lesní ovoce / jakékoliv bobulovité ovoce
  • 200 g krupice
  • 10 g prášek do pečiva
  • 200 g cukr
  • 1 ČL vanilkový cukr
  • 200 g mouka
  • 100 ml rostlinný olej

Příprava je velmi jednoduchá

Jakmile si nachystáte veškeré suroviny a budete vědět, že vám nic nechybí, můžete se pustit do práce. Vezměte si větší mísu, ve které si připravíte těsto na koláč. Do mísy si dejte mouku, prášek do pečiva a tyto ingredience pořádně promíchejte, aby se spojily. Bude vám k tomu stačit obyčejná lžíce.

vrstvení koláče

Koláč zvládne i začátečník

Do další misky si dejte kefír, krupici, vanilkový cukr, běžný cukr a rostlinný olej. Opět ingredience zamíchejte. Po promíchání obě směsi spojte do jedné a přidejte mouku. Nyní můžete začít pracovat rukama, protože bude potřeba, abyste uhnětli těsto rukama a vytvořili tak základ koláče. Jakmile budete mít hotovo, vezměte si pečící formu, v níž nakonec budete koláč péct.

krájený hotový koláč

Vrstvení koláče do pečící formy

Pečící formu si vymažte máslem a poté na její dno dejte první polovinu těsta. Následně na těsto dejte bobulovité ovoce nebo to, které máte nejraději. Nakonec ovoce a koláč zalijte zbytkem těsta a předehřejte si troubu na 180 °C. Koláč by se měl péct asi 40 minut. Po dopečení zkontrolujte špejlí / párátkem, že je koláč hotový.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*