Recepty na krémy, které se hodí na většinu vašich zákusků

Hledáte recepty na krémy, které by vylepšily vaše zákusky? Pokud ano, máme pro vás tipy na ty nejzajímavější. A ty mají dvě věci společné. Jsou velmi jednoduché a tak je zvládne i začátečník. Druhou společnou věcí je to, že jsou velmi lahodné a tak garantujeme, že se po nich budete doslova oblizovat. Zkuste je a uvidíte.

Smetanový krém

Jedná se o naprostý základ, který najde uplatnění u mnoha dezertů. Smetanový krém vznikne jenom z několika ingrediencí, které jsou tyto:

  • 500 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 4 žloutky
  • 50 g mouky

Pokud hledáte jednoduché recepty na krémy, buďte si jisti, že tento mezi ně patří. Stačí jenom smíchat žloutky, vanilku a cukry. Potom dodejte ostatní ingredience a pomalu vařte do doby, dokud váš krém nebude mít potřebnou hustotu.

Máslový krém

Hledáte-li recepty na krémy, ten máslový zde nesmí chybět. A i tady zaujme jednoduchost. I tato verze patří mezi naprosté základy. A vznikne, pokud použijete:

  • 1 máslo
  • 4 vejce
  • 1 šálek cukru krupice
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíci vanilkové esence

I tady se začíná tím, že se smíchá cukr a vejce. Potom se vše začne zahřívat a přidá se povolené máslo. Vše se míchá do doby, než vnikne jednotná konzistence. Na závěr se přidá ještě vanilka a lahodný máslový krém je hotový.

Krém z kondenzovaného mléka

Zajímavá a přitom velmi jednoduchá pochoutka. Zaujmou už samotné ingredience, jelikož jsou potřeba pouze dvě věci. A to:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 celé máslo

A jak na přípravu? Máslo postupně rozpouštějte v hrnci a potom do něho přidejte kondenzované mléko. Vše promíchejte a máte hotovo. Už zbývá jenom použití vašeho krému.

Složitější krém z kondenzovaného mléka

Kondenzované mléko ještě jednou. Tentokrát se bude jednat o lehce složitější variaci, kterou by však měl zvládnout také začátečník. Stačí si připravit:

  • 200 g másla
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • 2 žloutky
  • 1 lžičku vanilky

Když jsou zde žloutky, začíná se pochopitelně s nimi. Společně se ušlehají a potom se už přidává jenom kondenzované mléko, rozpuštěné máslo a vanilka. Vše se důkladně promíchá, lehce svaří na požadovanou hustotu a je hotovo. Až ochutnáte, bude patřit mezi vaše oblíbené recepty na krémy.

Krém s krupicí

Že je to zvláštní a netradiční? Možná ano, ale jistě jste už tuto variantu někdy ochutnali. Na tento recept budete potřebovat:

  • ½ hrnku mléka
  • 1 lžíci krupice
  • 1 lžičku cukru
  • ½ lžičky másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžičku vanilkového cukru

Postup přípravy je snadný. Základem je mléko, které zahřejete a rozpustíte v něm cukr a dále v něm zavaříte krupici. Potom ho doladíte vanilkovým cukrem, rozšlehaným žloutkem a zjemníte máslem, které zaručí to, že bude držet potřebnou konzistenci.

Krém s moukou

Když se může do krémů používat krupice, tak se může používat klidně také mouka. Tento recept vás o tom přesvědčí. Potřebovat na něho budete:

  • 2 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 1,5 šálku mléka
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • 2 lžičky mouky
  • 1 lžičku vanilkového cukru

I tady si postup snadno odvodíte. Základem je mléko, které se začne zahřívat. Do něho se následně přidá mouka a poté také vejce rozmíchané s oběma cukry. Na závěr už se vše jenom zjemní máslem, provaří na potřebnou konzistenci a další zajímavý krém je hotový.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]