Renovace podlah svépomocí. Stačí broušení, lepicí páska a nátěr

Klasická renovace podlah může být náročná a drahá. Proto se podíváme na postup, který je mnohem jednodušší a hlavně levnější. Unikátem je, že lze vše zvládnout svépomocí. Vše je rychlé, jednoduché a výsledek je naprosto dokonalý. Bez nutnosti podlahu kompletně měnit nebo platit drahé firmy.

Základem je broušení

Jako první je třeba podlahu důkladně zbrousit. Tím začíná i klasická renovace podlah. Jednoduše tak odstraníte vrchní poškozenou, nebo nevzhlednou vrstvu. Brousit podlahu je vhodné strojně. Dané pomůcky si dnes lze i jednoduše půjčit.

Podlahu vylijte a aplikujte lepicí pásku

Nyní je třeba podlahu takzvaně vylít. K tomu poslouží různé cementové směsi, které snadno koupíte v jakémkoliv hobby marketu. Když podlaha zatuhne, vezměte tenkou lepicí pásku a aplikujte ji. Tak, jako byste chtěli vytvořit imitaci klasických prken, ze kterých je běžná podlaha vyrobena.

Vytvořte další vrstvu a strhněte pásku

Nastává další fáze, při které aplikujete další, a vlastně už poslední vrstvu. A to ideálně pomocí rozprašovací pistole. Když vrstva zaschne, pomalu strhávejte nalepenou lepicí pásku. V tu chvíli vypadá podlaha, jako by byla položená z jednotlivých kusů dřeva.

Natřete a je hotovo

Už nyní vaše podlaha budí dojem, že je klasicky položena. Vy tento dojem ještě podpoříte tím, že podlahu natřete. Ideálně některým z klasických dřevěných odstínů. Když barva zaschne, opakujte nátěr ještě jednou. Na závěr by měl přijít lak, který zajistí vysokou ochranu a dlouhou životnost vaší podlahy.

Když se na vaše dílo následně podíváte, můžete si být jisti, že se vaše renovace podlah skutečně povedla. Stále pár korun, zvládli jste ji svépomocí a hlavně je třeba dodat, že výsledek vypadá téměř stejně, jako byste měli doma položenou klasickou dřevěnou podlahu. Pokud chcete stejného výsledku docílit také, podívejte se na video níže, které vás celým postupem provede krok za krokem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]