Rolované tvarohové buchty: skvělá snídaně i výborný dezert ke kafíčku

Buchty bývají považovaný za vyšší cukrářské umění, ale netřeba se jich obávat. S tímto receptem je totiž zvládne úplně každý! Rolované tvarohové buchty jsou nebesky lahodné, navíc snadné na přípravu.

Na výsledku to ale rozhodně nepoznají ani ti nejnáročnější strávníci. Uvidíte sami, nestačí ještě ani zchladnout a na talíři nezbyde ani jediná! Na snídani pak budete muset péct novou várku, nevěříte? Ochutnejte sami!

Ingredience

Co budete na přípravu nadýchaných rolovaných tvarohových buchtiček kromě pečicího plechu potřebovat? Připravte si na těsto:

  • hladká mouka – 250 g
  • cukr – 100 g
  • tvaroh – 180 g
  • mléko – 100 ml
  • slunečnicový olej – 50 ml
  • prášek do pečiva – 1 lžička
  • sůl – špetka
  • vanilková esence – podle chuti

na náplň:

  • tvaroh – 200 g
  • cukr – 2 lžíce
  • škrob – 1½ lžíce
  • moučkový cukr – dle potřeby

Příprava

Všechny přísady si připravte alespoň 30 minut před samotnou přípravou, aby měly pokojovou teplotu, těsto bude vláčnější a práce půjde lépe od ruky.

Začněte těstem a připravte si dostatečně hlubokou mísu, do které dejte tvaroh, cukr a vanilkovou esenci, pořádně promíchejte, pro práci můžete použít elektrický mixér. Přidejte mléko a slunečnicový olej, vymíchejte hladké tekuté těsto.

V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, osolte a po promíchání vmíchejte do misky s tvarohovým těstem. Ručně nebo pomocí mixéru vyšlehejte vláčné těsto. Nechte v misce odpočívat asi půl hodiny zakryté potravinovou folií.

Všechny přísady na náplň smíchejte v misce.

Mezitím vykynuté těsto si připravte na pomoučněný vál nebo pracovní desku a vyválejte plát o síle 0,3-0,5 cm. Rozdělte těsto nožem na menší obdélníčky, na kraj každého z nich dejte lžíci náplně a stočte do ruličky.

Hotové rolované buchtičky pokládejte na vymazaný plech a pečicí papír a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 25-30 minut. Povrch buchtiček můžete ještě před pečením pomazat olejem nebo rozšlehaným vajíčkem. Podávejte vychladlé a před servírováním můžete poprášit moučkovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]