Máme pro vás recepty na delikátní těstíčka na obalování, zkuste je a nebudete litovat

Pokud si pro svoji rodinu chcete připravit nějakou novinku, zkuste maso obalit v nějakém jiném těstíčku. Uvidíte, jak moc jim to bude chutnat.

Každý z vás zná úplně běžné obalování masa v mouce, vejci a strouhance, a je dost možné, že už vás tento takzvaný „trojobal“ dost nudí a chtěli byste vyzkoušet něco nového. A proto jsme tu my. Přinášíme vám několik chutných těstíček, které chuť vašeho obalovaného masa úplně vylepší. Vyzkoušejte to, nebudete litovat.

Na klasické těstíčko budete potřebovat

  • 100 ml vody
  • 120 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava klasického těstíčka

Nejprve je třeba oddělit si bílky od žloutků a ty vyšlehejte společně s hladkou moukou, solí, pepřem, olejem a vodou do hladka. Jakmile to budete mít hotové, vyšlehejte si z bílků pevný sníh, který následně vmíchejte do již připraveného těsta. Vmíchávejte je ale postupně, aby směs byla pořádně promíchaná.

Na sýrové těstíčko budete potřebovat

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce majonézy
  • 4 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava sýrového těstíčka

Do větší misky si nastrouhejte tvrdý sýr a postupně jej smíchejte s ostatními surovinami, aby vám vzniklo hladké těsto, ve kterém se dají obalovat nejrůznější potraviny. My můžeme doporučit kuřecí prsa nebo třeba i některé druhy zeleniny, jako je mrkev, celer nebo petržel.

A nakonec sladké těstíčko

  • 150 ml smetany na vaření
  • 3 vaječné žloutky
  • hladkou mouku dle potřeby
  • špetka soli
  • moučkový cukr dle chuti

Tohle těstíčko je vhodné pro ty, kteří rádi mlsají. Všechny suroviny smíchejte dohromady a v těstíčku doporučujeme obalovat různé druhy ovoce. Skvělé jsou například jahody, banány, jablka nebo dokonce broskve.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]