Rychlá a snadná svačina: tento zapečený chleba s vajíčkem a česnekem si zamiluje každý

Každý z nás se občas ocitne v situaci, kdy potřebuje připravit jídlo, které je rychlé, chutné a zároveň obsahuje všechny potřebné výživové hodnoty. V tu chvíli přijde vhod tato svačina, kterou si dokáže připravit i naprostý začátečník v kuchyni.

Svačina i večeře

Stánky s rychlým občerstvením tuto možnost nabízejí, nicméně svou roli zde hraje otázka ceny, která je logicky vyšší než při vlastnoruční přípravě daného pokrmu, jiní mají problém s nedůvěrou v ingredience, jež byly použity během přípravy. Naštěstí existuje řešení, které je efektivní, rychlé a levné zároveň – vynikající zapečený chléb.

Pokud tedy potřebujete chutnou svačinu, nad jejíž přípravou nechcete strávit příliš mnoho času, tento recept je určený přímo pro vás.

Na přípravu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • Chleba – 10-12 plátků
  • Vejce – 3 ks
  • Tvrdý sýr – 50 g
  • Česnek – 1-2 stroužky (dle množství)
  • Mléko – 3 lžíce
  • Sůl – podle potřeby
  • Nadrobno nasekaný kopr – 3 lžíce (lze použít i jiné koření)
  • Rostlinný olej na smažení – dle potřeby

Postup:

V misce rozšleháme vejce vidličkou, přidáme k němu nasekaný kopr (či jiné preferované koření) a mléko. Vše důkladně promícháme. Prolisujeme (či jinak rozdrtíme) stroužky česneku a taktéž je přidáme ke vznikající směsi. Tu následně dochutíme dle potřeby.

Na pánvi rozehřejeme olej. V mezičase si nahrubo nastrouháme sýr a smícháme jej s trochou vybraného koření.

Do vytvořené vaječné směsi postupně namáčíme jednotlivé krajíce chleba a smažíme je, dokud lehce nezhnědnou. Jakmile jedna strana zhnědne, otočíme ji a na opečenou část přidáme sýr spolu s kořením. Pánev zakryjeme víkem a smažíme po dobu cca jedné minuty.

Již opečený chleba vyjmeme z pánve a položíme jej na talíř vyskládaný ubrousky, které vsáknou přebytečný olej.

Podávat je můžeme samotné či s nakrájenou čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]