Záruka nejchutněji zapečených brambor podle oblíbeného šéfkuchaře z televize

zapečené brambory

Brambory jsou v západních zemích velmi oblíbenou pochutinou. Pěstují se hlavně v létě a jejich sběr probíhá na podzim. Není proto divu, že právě v těchto měsících se na našich talířích často vyskytují.

Brambory je možné připravit několika různými způsoby a mnohdy se nejedná o žádný náročný postup. Proto jsou velmi oblíbenou surovinou, kterou často volíme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Jednou z možností, jak tuto pochutinu zpracovat, je jejich zapečení. Takto připravené brambory najdou uplatnění u masa, ale výtečně se hodí i k rybě.

Ingredience potřebné na zapečené brambory:

  • 500 gramů brambor
  • 2 středně velké cibule
  • 50 gramů másla
  • koření na zapečené brambory
  • sůl

brambory koření miska

Nezapomínejte na důkladné očištění

Jelikož se brambory pěstují v zemi, velmi často se do naší domácnosti dostanou plné hlíny. Je proto zapotřebí je nejprve důkladně očistit a také zbavit slupky. Jedině tak se totiž dostaneme na vnitřek této zemité pochutiny, který je jedlý. Jakmile máme brambory očištěné, nakrájíme je na tenké plátky, které budou zhruba 5 milimetrů silné.

brambory cibule koření miska

Kombinace brambor a cibule nikdy nezklame

Podobnou surovinou, jako brambory, je i cibule. Pěstuje se obdobným způsobem a v kuchyni je hojně využívána jako základ mnoha jídel. I cibuli je zapotřebí nejprve očistit a zbavit slupky. Jakmile toto máme hotové, nakrájíme ji na podobné plátky jako brambory a umístíme do společné misky. Obě suroviny spolu důkladně promícháme.

zapečené brambory

Nebraňte se koření, jinak bude výsledný pokrm bez chuti

Ani jedna z těchto ingrediencí se ale nemůže chlubit výraznou chutí, proto je zapotřebí sáhnout po koření. Při dochucování nešetříme solí, ale použijeme také provensálské koření nebo koření na brambory. Opět vše promícháme a do misky nalijeme máslo, které jsme si rozpustili v mikrovlnce. Zapékací mísu poté jednoduše přiklopíme alobalem a umístíme do trouby, kde necháme pokrm po dobu půl hodiny zapékat na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*