Rychlý a chutný tvarohový koláč se strouhaným kakaovým těstem

Má přijet návštěva, nebo si chcete jen sami pro sebe připravit něco dobrého? Zkuste následující rychlý, jednoduchý a hlavně chuťově výborný recept na tvarohový koláč. Díky použitému tvarohu jde navíc o poměrně dietní recept s větším množstvím bílkovin. Navíc máte jistotu, že vytvoříte mnohem lepší dezert v porovnání s obyčejnou suchou bábovkou. Schválně tvarohový koláč vyzkoušejte a uvidíte, že bude mít úspěch u návštěvy i u dětí.

Co budete potřebovat pro přípravu tvarohového koláče – těsto:

  • 400 g mouky
  • 200 g másla
  • prášek na pečení
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 0,5 lžíce práškového cukru
  • 4 lžíce mléka
  • 1 žloutek

Ingredience na tvarohovou náplň:

  • 1 kg tvarohu
  • 4 vejce
  • 300 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1-2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup při výrobě tvarohového koláče

Nebojte se žádného složitého míchání, šlehání sněhu a podobných záludností. Při přípravě tohoto dezertu stačí jenom smíchat všechny ingredience potřebné na těsto dohromady. Až to budete mít připravené, vložíte mísu se směsí do lednice a během této doby se pustíte do tvorby náplně.

Pro výrobu tvarohové náplně smíchejte dané suroviny s tvarohem. Pokuste se směs co možná nejvíce prošlehat, aby získala jemnou a nadýchanou konzistenci, díky které bude koláč krásně jemný a vláčný.

Pro pečení koláče si připravte plech ideálně vyložený pečicím papírem. Těsto si rozdělte na dvě poloviny. Jednu část umístěte do spodní části. Následně navrch nalijte tvarohovou náplň a tu zastrouhejte druhou polovinou kakaového těsta.

Tvarohový koláč se bude péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Celý proces pečení trvá zhruba 30 minut, ale hodně záleží na konkrétní troubě. Pečlivě tak sledujte, zda je koláč upečený. Poznáte to například zapíchnutím špejle, kdy by po vynoření na ní nemělo být nalepené žádné tekuté těsto.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]