Rychlý oběd z jednoho pekáčku: Zapečená kuřecí prsa se sýrem a zakysanou smetanou zachutnají i těm největším mlsounům

Máte v lednici kuřecí prsa, avšak řízky jste měli nedávno? Potom si ozvláštněte jídelníček tímto skvostným pokrmem! Snoubí se v něm čerstvé bylinky, strouhaný sýr i zakysaná smetana. Všichni se budou po ochutnání oblizovat!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu zapečených kuřecích prsou?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 450 gramů kuřecích prsou
  • 3 rajčata
  • 100 gramů tvrdého sýra na strouhání
  • ½ svazku čerstvého kopru nebo petrželky (mohou být i jiné bylinky)
  • mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 2 cibule
  • 3 vejce
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě zapečených kuřecích prsou?

Nejprve si oloupejte cibule, pokrájejte je najemno a osmahněte na troše rozpáleného oleje. Poté si pokrájejte kuřecí prsa na kostky a vložte je do středně velké mísy, také zasypte jemně nasekaným koprem nebo petrželí, přidejte orestovanou cibuli, mletý černý pepř, sůl dle chuti a pečlivě promíchejte vařečkou. Masovou směs nakonec nechte marinovat při pokojové teplotě deset až patnáct minut.

Kompletace a zapékání pokrmu

V další fázi si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte ji trochou slunečnicového nebo olivového oleje a vložte do ní marinované kuřecí maso s bylinkami a kořením. Posléze se pusťte do přípravy zapékací omáčky. V misce si smíchejte zakysanou smetanou spolu s vejci a nahrubo strouhaným sýrem. Také směs osolte dle preferencí a naneste ji ve výsledku rovnoměrně na kuřecí prsa v pekáčku.

Na povrch poklaďte kolečka omytých rajčat a dejte vše zapékat do trouby na půl hodiny při teplotě 200 °C.

Servírování zapečených kuřecích prsou

Zapečená kuřecí prsa se sýrem a zakysanou smetanou podávejte teplá.

Hodit se bude k pokrmu například bramborová kaše, bramborové pyré, opečené brambory, nebo klidně i čerstvé pečivo typu chléb, bageta a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]