Jemný a nadýchaný kremšnit, který podle babiččina receptu dělám doslova každý týden

Kremšnit hotový ukrojený kousek

Kremšnit je nadýchaný a lahodný. Až jej budete připravovat, uvidíte, že hlavně děti se nebudou moci dočkat. Máte-li chuť na sladké, připravte jej již dnes.

Nejrůznější sladká pokušení jsou oblíbená po celém světě. Vždyť kdo by rád alespoň občas nemlsal, že? Přinášíme recept na jeden takový lákavý „hřích“. Co je tou laskominou? Kremšnit, také známý pod názvem kremeš, je jemný, a jak již název napovídá, krémový zákusek. Kořeny má v maďarské a rakouské kuchyni. Jeho originální chuť a jemnost pramení z vrstvení těsta a krému. Kremšnit se postupně rozšířil do mnoha zemí střední i východní Evropy.

Kremšnit – bohatý a jemný moučník z Maďarska

Přinášíme vám tip na to, jak si přípravu moučníku zjednodušit nebo dokonce i urychlit. V dnešní době lze zakoupit kvalitní suroviny, včetně polotovarů. Jednu ingredienci na kremšnit pořídíte již hotovou. Máme na mysli listové těsto. Zakoupíte jej chlazené, ale zrovna tak i mražené, takže jej můžete doma skladovat delší dobu a mít jej tak kdykoliv k dispozici. Samozřejmě se nekladou meze kreativitě, i toto těsto si můžete vyrobit doma. Postup je, pravda, trochu pracnější, ale výsledek a dobrý pocit jistě stojí za to.

Ingredience na přípravu kremšnitu:

  • Listové těsto – 1 balení
  • Smetana ke šlehání – 250 ml
Rybízový koláč nakrojený v míse

Nadýchaný rybízový koláč: Připraví ho i úplný začátečník a hodí se ke každé příležitosti

Na krém:

  • Mléko – 500 ml
  • Vejce – 4 ks
  • Hladká mouka – 4 lžičky
  • Cukr krupice – 10 lžic
  • Vanilkový cukr – 1 balíček

Na servírování:

  • Moučkový cukr – cca 150 g
Kremšnit válení listového těsta
Fotografie: Pixabay

Příprava:

  • Mouku smíchejte se 100 ml mléka a nechte stranou.
  • Zbytek mléka spolu s vejci, cukrem a vanilkovým cukrem dejte na mírný oheň, za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Když směs začne vřít, přidejte směs mouky a mléka a pokračujte v míchání, dokud nevznikne hustý krém.
  • Nechte krém vychladnout.
  • Poté ho rozmixujte, aby byl velmi jemný.
  • Na plech dejte první plát těsta, na něj naneste krém a rozetřete ho stěrkou nebo nožem se silnou čepelí.
  • Poté přidejte dobře vyšlehanou smetanu, uhlaďte povrch.
  • Pokryjte druhým plátem těsta a dejte do chladničky, nejlépe přes noc.
  • Před podáváním nakrájejte ostrým nožem a bohatě posypte moučkovým cukrem.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*