Trik japonských mistrů kuchařů při vaření rýže: Bude 10x lepší než ta dosavadní, funguje i na tu nejlevnější z obchodu

S tímto jednoduchým trikem od japonských mistrů se vám už nikdy nestane, že by vaše rýže nebyla dokonale připravená. Nyní bude chutnat vždy perfektně.

Kdo jiný by uměl uvařit rýži lépe než japonští šéfkuchaři. A právě ti se s vámi podělili o jejich tajemství dokonale uvařené rýže. Takže pokud už se vám někdy stalo, že rýže byla lepivá, a ne moc dobrá, opravdu ho vyzkoušejte. Dokonce i obyčejná rýže se najednou může proměnit v dokonalý pokrm. Opravdu to vyzkoušejte, protože výsledek bude vždy naprosto perfektní.

Jak uvařit perfektní rýži

Před vařením je třeba rýži namočit na 10 minut do studené vody. Je to opravdu nutné, protože rýže tak absorbuje vlhkost. Ujistěte se, že rýže bude zcela pokrytá vodou. Po 10 minutách rýži sceďte, a poté ještě několikrát propláchněte. Přemístěte ji na pánev se silným dnem. Rýži nyní zalijte vodou, která by měla úplně pokrývat rýži, a zapněte oheň.

Zakryjte pánev pokličkou a zapněte střední teplotu a po bodu varu vařte přesně 8 minut. Po 8 minutách sundejte pánev ze sporáku, ale neotevírejte víko. Nechte rýži asi 30 minut louhovat. I když se veškerá voda nevstřebala, rozhodně ji nevylévejte, není to vůbec nutné. Po půl hodině je třeba přidat do rýže ještě 50 g másla a pořádně promíchejte.

Fotografie: Pexels

Opravdu snadné

Nyní je dokonalá rýže připravená. Můžete ji použít dokonce i na sushi, není třeba k tomu kupovat speciální rýži. Pokud kupujete pouze rýži v sáčcích, přestanete s tím hned po vyzkoušení tohoto jednoduchého triku. Rýže ze sáčku totiž nikdy nebude tak dobrá jako takto připravená. Opravdu to vyzkoušejte, nebudete litovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]