Sekaná s křepelčími vajíčky vás chuťově příjemně překvapí

Když se řekne sekaná, mnoho lidí si vybaví klasický blok mletého masa různě ochucený. Nyní si však můžete pokrm ozvláštnit ovesnými vločkami a také křepelčími vajíčky. Získáte tak skutečně sváteční jídlo.

Potřebné suroviny na přípravu sekané s křepelčími vajíčky

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • 600 gramů mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 12 křepelčích vajíček
  • trochu listového špenátu
  • 40 mililitrů mléka
  • 20 gramů ovesných vloček
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě sekané s křepelčími vajíčky?

Nejprve si namočte ovesné vločky do horkého mléka. Přikryjte misku talířkem a nechte nabobtnat.

Do velké mísy vložte následně mleté maso, osolte, opepřete, případně přidejte jiné koření dle chuti a hodit se bude i lisovaný česnek. K masu přisypte i nabobtnalé ovesné vločky a důkladně promíchejte.

Nyní si utrhněte tři pláty alobalu o rozměrech cca 40 x 30 cm.

Dokončování sekané a její opékání

Na jednotlivé pláty alobalu pak navrstvěte mleté maso a naplňte jej dušeným špenátem, vařenými křepelčími vajíčky, a nakonec zabalte a utěsněte.

Získáte tak cca tři menší sekané. Ty opékejte na pánvi bez oleje po dobu asi deseti minut.

Servírování sekané s křepelčími vejci

Upečenou sekanou vyjměte z alobalu, a ještě případně dopečte chvíli v předehřáté troubě. Podávejte pokrájené na plátky s jakýmkoliv pečivem. Hodit se budou k jídlu i vařené brambory, bramborová kaše či hranolky. Doplnit porci lze o nakládanou zeleninu nebo ochucovací omáčky (kečup, tatarka, majonéza apod). Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Sekanou můžete připravit nejen z mixu vepřového a hovězího mletého. Chutná bude také pouze hovězí nebo třeba kuřecí. Naplnit mleté maso můžete nejen křepelčím vejcem, ale i tím klasickým slepičím. Skvěle se bude hodit do rolády i sýr nebo třeba prorostlejší slanina.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]