Skořicové frappé, které zachutná každému

Málokterý nápoj si získal srdce a oblibu tolika lidí jako právě frappé. Jistě jste ho i vy alespoň jedenkrát za život ochutnali a určitě mu přišli na chuť, která může mít mnoho podob, variací a kombinací, mezi kterými si jistě každý dokáže najít tu svou srdcovou. První recept na tento lahodný nápoj, kterému se jen málokterý jiný dokáže vyrovnat, spatřil světlo světa v roce 1957 na jednom gastronomickém veletrhu. Nápad to byl vcelku lehký: firma Nestlé tenkrát představovala produkt pro děti – mixovaný koktejl s mlékem – a k dispozici byl jen šejkr a instantní káva. A takto vznikl recept na legendární frappé.

Skořicové frappé, kterému neodoláte!

Rádi si na frappé pochutnáváte? Proč si jej tedy nevyrobit doma v dokonalé harmonii ledové kávy a skořice. Pod rukama vám vznikne chuť, které jednoduše nelze odolat!

Potřebujete:

  • lžičku rozpustné kávy
  • 2 dcl vody
  • 1 dcl mléka
  • skořicový cukr podle chuti
  • led

Na výrobu:

  • mixér

Postup:

  • Všechny výše zmíněné ingredience dejte do mixéru.
  • Následně šlehejte až do té doby, než se objeví pořádná, hustá pěna.
  • Nakonec obsah vylijte do větší sklenice.
  • Ozdobte sypanou skořicí, čokoládou a kakaem.

Dobrou chuť!

Fotografie publikována se svolením Criminalatt FreeDigitalPhotos.net