O této metodě ví jen málo lidí! Koprová omáčka s hořčicí na zimu, vydrží ve špajzu i 4 měsíce

Koprová omáčka ve sklenici

Během léta a podzimu mají lidé příležitost určité potraviny zavařit na zimu. Třeba tuto koprovou omáčku s hořčicí lze skladovat až 4 měsíce.

Skladování a zavařování potravin je skvělou možností, jak si dopřát ovoce z vlastní zahrady nebo i to kupované během zimy. Nemusíte nutně kupovat zavařeniny nebo kompoty, když si je sami vyrobíte. Nejedná se o nic složitého a zavařit lze opravdu mnoho surovin. Příkladem může být i tato koprová omáčka. Můžete ji dát do sklepa / komory i na 4 měsíce.

K čemu je koprová omáčka

Tato koprová omáčka sice není tou klasikou, kterou znají všichni lidé, ale stále se jedná o dobrou pomazánku, kterou si můžete vytvořit i vy. Přímo tato omáčka je vhodná k různým pokrmům z masa a ryb, ale lze ji dál i do salátů, polévek, různých zeleninových pokrmů nebo do pečených jídel. Nejprve si ji ale budete muset doma vyrobit.

Zdravotní benefity kopru

I když mnoho lidí kopr nesnáší, tak by každý člověk měl vědět, že kopr přináší řadu zdravotních benefitů. Mezi ty patří zlepšení trávení a lepší tvorba žaludečních šťáv. Kopr také účinně působí proti nadýmání, zmírňuje křeče ve střevech a dodává chuť k jídlu. Pokud tedy váháte nad tím, zda si tuto omáčku udělat, určitě by vás měli přesvědčit alespoň tyto přínosy pro zdraví.

Co budete potřebovat

K výrobě koprové omáčky budete potřebovat tyto suroviny:

  • 100 g kopr
  • 100 ml rostlinný olej
  • 2 PL hořčice
  • 1 PL vinný ocet / jablečný
  • 1 až 2 ČL sůl
  • 3 stroužky česnek

Jak postupovat při přípravě omáčky

Abyste mohli udělat koprovou omáčku, nachystejte si nejprve všechny přísady a poté se pusťte do vaření. Nejprve začněte s koprem, který je potřeba důkladně umýt, osušit a nadrobno nasekat. Pokud se vám nechce kopr sekat nožem, dejte ho do mixéru. Přidejte do mixéru i česnek, hořčici, sůl a rostlinný olej. Všechny suroviny se snažte rozmixovat tak, aby vzniklo pyré.

Koprová omáčka v míse

Připravte si sterilované sklenice

Jelikož příprava koprové omáčky není vůbec složitá, tak v tuto chvíli ji už máte hotovou a je pouze potřeba najít vhodné sklenice, do kterých omáčku dáte. Sklenice musí být sterilované a měli byste k nim mít i víčko. Jednoduše naplňte sklenice omáčkou, uzavřete nádobu víčkem a poté všechny sklenice umístěte do lednice nebo na jiném chladném místě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*