Babiččin líný aspik: Chuťový zázrak pro děti i dospělé. Zapomeňte na léky na klouby, zde je přírodní alternativa

domácí želé

Jestliže častokrát cestujete a nechce se vám připravovat složitá jídla, můžete si vyzkoušet toto želé. Jeho příprava je jednoduchá a můžete si jej dopřát kdykoliv budete chtít.

Většina lidí je zvyklá, že želé je hlavně pro děti, kdy bývá sladké a ochucené různými příchutěmi. Želé je však možné připravit i pro dospělé lidi, kteří často cestují. Při cestování totiž není zrovna příjemné s sebou nosit polévky nebo hotové obědy a je mnohem jednodušší si s sebou vzít toto želé, které se připravuje z masa a kvalitních surovin.

Suroviny, které budete potřebovat

Na tento aspik budete potřebovat několik surovin, díky kterým budete vědět, že si připravujete kvalitní pokrm. Nachystejte si tedy:

  • 1 kg vepřové koleno
  • 700 g vepřové maso
  • 1 ks mrkev
  • 2 ks cibule
  • 10 ks kuliček černý pepř celý
  • 5 ks kuliček nové koření
  • 1 ks bobkový list
  • 2 ks stroužky česneku
  • 25 g želatina
  • 2 čajové lžičky soli

Přípravu zvládne každý

Protože jen velmi malý počet lidí si rád připravuje i složitější jídla nebo ta, u kterých musí strávit hodně času u plotny, je tento recept přizpůsoben všem, kteří nechtějí trávit v kuchyni mnoho času a rádi by, aby jejich jídlo bylo kvalitní. Tento aspik / želé začněte připravovat tak, že si vezmou tlakový hrnec, do něhož budou dávat všechny suroviny a následně v něm připravovat želé.

jídlo v tlakovém hrnci

Dejte potraviny do tlakového hrnce

Tlakový hrnec je skvělý v tom, že jakmile do něj dáte veškeré suroviny, nemusíte se už téměř o nic starat. Začněte tedy tím, že si do tlakového hrnce dáte umyté maso, mrkev, cibuli a další koření, které je na želé potřeba. Bokem si nechte česnek, želatinu a sůl. V momentě, kdy bude v hrnci úplně vše, zalijte tuto směs potravin 4 litry čisté vody. Poté stačí už jen zapnout hrnec a začít vařit vše pomalu.

maso obrané od kosti

Máte téměř hotovo

Jakmile zjistíte, že jsou už všechny suroviny uvařené, nechte ještě chvíli hrnec odstát. Poté si z hrnce vyndejte maso z hrnce, ale nechte v něm vývar, maso důkladně oberte od kosti a obrané maso si dejte do mističek. Vždy mističky naplňte jen z části, protože maso bude nakonec napovrchu aspiku. Nezapomeňte si dát želatinu do vody a stačí přibližně 30 minut k tomu, aby stihla nabobtnat.

slití vývaru

Vytvořte si želatinu s vývarem

Protože by vám měl v hrnci zůstat čistý a vynikající vývar, můžete jej nyní slít přes gázu a následně jej promíchat s želatinou. Tento aspik také osolte, aby získal ještě lepší chuť. Díky tomu, že vývar takto „přefiltrujete“ zůstane vám v hrnci zelenina a koření. Koření můžete již vyhodit, ale zelenina lze použít i do polévky, kterou si můžete připravit ze zbytku vývaru.

aspik s masem

Dokončete aspik s masem

Jelikož už máte vše připravené na to, abyste vytvořili aspik, udělejte jen pár posledních kroků a budete mít hotovo. Nalijte želatinu do mističek, v nichž máte na dně obrané maso a poté tyto mističky umístěte do lednice alespoň na 8 hodin. Za tuto dobu stihne želé ztuhnout a vy si poté můžete dopřát skvělé a kvalitní jídlo nejen doma, ale i na cestách.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*