Nastrouháme 100 gramů mražené slaniny na struhadle pro chutnou a uspokojivou večeři za velmi málo peněz

slanina a struhadlo

Pokud hledáte rychlou a dobrou večeři pro každou příležitost, tento recept je pro vás jako dělaný. Kromě toho vás také nepřijde na mnoho peněz.

Pokud si chcete připravit rychlou a dobrou večeři, která vás dostatečně nasytí a zároveň za ní neutratíte příliš mnoho peněz, jednoduchý recept na lahodný pokrm z mražené slaniny vás určitě zaujme. Jeho příprava vyžaduje pouze několik běžných ingrediencí, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami – některé z nich máte již možná ve své spíži. Stejně tak může být tento pokrm skvělou zkouškou pro začátečníky v kuchyni, kteří chtějí překvapit svou rodinu něčím novým. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Lahodný pokrm z mražené slaniny

Ačkoliv se jedná o velmi jednoduchou rychlovku, výsledný pokrm vás jistě překvapí – stejně tak jako každého dalšího člověka, kterému ji dáte ochutnat (pokud ji tedy nestihnete sníst celou sami). Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní dokáže hravě poradit každý začínající kuchař či kuchařka. Budete však sami překvapeni, jak lahodný tento recept je. Stačí postupovat krok za krokem podle níže uvedeného postupu a určitě nebudete zklamáni. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 100 gramů uzené (mražené) slaniny
  • 1 kilogram brambor
  • 1 ks cibule
  • 250 gramů vařené uzené klobásy
  • 1 čajová lžička papriky
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • ½ čajové lžičky soli
  • Petržel, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte uzenou slaninu – ta musí být předem zmražená. To především proto, abyste ji mohli celou nastrouhat na hrubém struhadle.
  • Jakmile budete mít hotovo, nechte slaninu stranou a nakrájejte uvařené brambory (podle vašich preferencí) na velké kostky a cibuli na půlkolečka.

pekáček, ingredience

  • Nyní si připravte uzenou klobásu a nakrájejte ji na malé kostičky.
  • Všechny ingredience nyní smíchejte v hluboké míse a přidejte k nim 1 čajovou lžičku papriky, 1 čajovou lžičku česnekového prášku a ½ čajové lžičky soli.

pekáček, brambory a slanina

  • Všechny ingredience ještě jednou dobře promíchejte.
  • Promíchanou směs naaranžujte do zapékací mísy, zakryjte ji alobalem a vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  • Jakmile uplyne stanovená doba, vyjměte zapékací mísu s pokrmem z trouby, posypte jej čerstvě nasekanou petrželkou a rovnou podávejte.

Pokud jste postupovali krok za krokem podle výše uvedeného návodu, měli byste ve výsledku získat naprosto lahodnou pochoutku, které neodolá žádný člen vaší rodiny. Tento pokrm z mražené slaniny navíc neurazí žádného hosta – pokud ovšem chcete, můžete si ho vychutnat bez problému o samotě. V takovém případě stačí pouze snížit množství přidaných ingrediencí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*