Lahodné mléčné bonbóny, které zaručeně potěší každého milovníka sladkých dobrot. Mlsejte bez starostí

Pokud jste milovníky sladkého a přemýšlíte, čím své chuťové buňky potěšit tentokrát, vyzkoušejte si připravit své vlastní domácí mléčné bonbóny, které jsou doslova dokonalé.

Ať už jste milovníky sladkých pochoutek, nebo ve své blízkosti někoho takového máte, tento recept je určený přímo pro vás. Jedná se totiž o lahodné a měkké mléčné bonbóny, které se v ústech doslova rozplývají a zanechávají pouze dokonalou sladkou chuť. Krom toho je jejich příprava nesmírně jednoduchá a neobsahují žádné zbytečné konzervanty ani palmový olej.

Ingredience na přípravu sladkých bonbónů:

  • rýžová mouka – 20 g
  • škrob – 40 g
  • cukr – 3 čajové lžičky
  • sůl – špetka
  • mléko – 200 ml
  • kakaový prášek – podle chuti

Postup přípravy bonbónů:

Jak již bylo zmíněno, celý recept je velmi jednoduchý a poradí si s ním dokonce i mlsní začátečníci. Stačí pouze dodržet několik základních kroků. V prvním z nich si do menšího nebo středně velkého hrnce či kastrolku nalijete mléko a za stálého míchání přidáte také rýžovou mouku, škrob, cukr a sůl. Vše řádně promícháte na mírném ohni ohřívejte, dokud celá směs nezačne houstnout.

Míchejte však skutečně pečlivě, aby nedošlo k připálení směsi nebo k přilepení na dno hrnce. Když tedy celá hmota zhoustne, jednoduše ji pomocí stěrky přendejte na plech či talíř a vytvarujte do obdélníkového tvaru. Ten poté umístěte minimálně na půl hodiny do lednice, kde celá směs hezky ztuhne a získá tak požadovanou konzistenci.

Před podáváním tak stačí vytáhnout z lednice, rozkrájet a posypat kakaovým práškem či jinak ozdobit. Výsledek však bude pokaždé stejně jemný, vláčný a dokonale lahodný. Navíc pokud jste milovníky čokolády, můžete kakao nebo čokoládu přidat již do kastrolku a celá hmota tak získá krémově čokoládový nádech, který si zamilujete.

Náš tip: Pokud rádi experimentujete a nebojíte se zkoušet nové věci, může být každý bonbón naprostý originál. Stačí pokaždé přidat například sušené nebo mražené ovoce, kousíčky čokolády či karamelu, nadrobené sušenky a další přísady přesně podle toho, na co máte chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]