Tuto roládu v poslední době dělám každý týden. Chutná tak dobře, že mi nikdo nevěří, že není z cukrárny

roláda

Když k vám přijde návštěva, rádi je pohostíte dezertem ke kávě. Když však nestíháte nic připravit, můžete zkusit s pomocí tohoto receptu připravit rychlou smetanovou roládu.

Spousta lidí se někdy v životě dostala do situace, kdy byla pod tlakem. Návštěva měla každou chvíli dorazit, ale zapomněli jste koupit dezert ke kávě. Některým lidem pak přijde velmi nevhodné, když svým hostům nemají co nabídnout. Jednoduchým řešením by mohla být tato skvělá smetanová roláda, která je hotová během několika minut.

Co budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 120 g cukru
  • 70 g pšeničné mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 5 polévkových lžic kondenzovaného mléka

Připravte si těsto

Na začátek receptu si rovnou můžete rozehřát troubu na 180 °C. Vezměte si dostatečně velkou misku a smíchejte v ní škrob, mouku a prášek do pečiva. Ve vedlejší misce pak mixérem rozšlehejte vejce s horkou vodou. Vejce šlehejte tak dlouho, dokud nezačne lehce pěnit. Poté do misky přidejte mouku se škrobem a práškem do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Na plech dejte pečící papír, vymažte jej máslem a následně na něj nalijte těsto. To pak dejte na 12 minut do trouby.

Náplň uděláte rychle

Mezitím, co se vám peče těsto, tak si můžete připravit náplň. Do misky tedy dejte zakysanou smetanu, tvaroh, mléko a máslo. Vše společně důkladně promíchejte. U másla je dobré, když jej předem necháte chvíli zahřát na pokojovou teplotu. Hotovou náplň následně dejte do lednice, aby vám trochu ztuhla.

smetana
Fotografie: Pixabay

Celou roládu dokončete

Těsto vyjměte z trouby a přendejte například na utěrku či silikonovou podložku. Tu poté společně s těstem srolujte a také dejte do lednice vychladnout. Po několika minutách těsto z lednice vyjměte, rozprostřete jej a celé potřete náplní. Opět jej srolujte, čímž vytvoříte roládu. Hotovou roládu můžete vrátit zpět do lednice.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*