5 minutový recept: Toto těsto na koblihy se zadělává přímo v sáčku. Před smažením ho jen vymačkáte a je hotovo

Toto těsto na koblihy je tak jednoduché, že ho zvládne úplně každý. Zároveň je také velmi dobré, takže ho rozhodně vyzkoušejte.

Pokud nemáte moc času, ale máte zrovna velkou chuť na koblihy, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Ty nejrychlejší koblihy se připravují pomocí běžného sáčku a nemusíte se vůbec namáhat s hnětením těsta. A co se ingrediencí týče, budete potřebovat pouze ty nejzákladnější. Jakmile se rozhodnete smažit, můžete jednoduše stlačit těsto ze sáčku do pánve. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 130 ml teplé vody
  • 5 g cukru
  • 1,5 g aktivního sušeného droždí
  • 150 g mouky
  • 3 g soli

Je to opravdu jednoduché

Nic jiného, než tyto suroviny a sáček nebudete potřebovat. Vše se totiž dělá právě v tom sáčku. Nejprve do něj nalijte vodu, poté přidejte cukr a droždí. Zamíchejte a počkejte přibližně 5 minut. Poté do sáčku ještě nasypte mouku a sůl, pevně uzavřete a protřepejte. Nechte při pokojové teplotě odpočívat asi hodinu a půl. Po této době si sáček otevřete a opatrně z něj vypusťte přebytečný vzduch.

Opět uzavřete a poté opatrně odstřihněte jeden z rohů sáčku. Na pánvi si rozehřejte olej a vzniklé těsto do něj po částech začněte vymačkávat. A teď už se jen můžete dívat na to, jak vám před očima vznikají krásné koblížky. Smažte dozlatova a poté je dejte na papírovou utěrku, aby nasála přebytečný tuk. Tento recept je opravdu skvělý a to i proto, že do něj můžete přidat například i med nebo skořici, pokud chcete jinou chuť.

A máte hotovo

Je jen na vás, jestli koblížky budou malinké a nebo velké. Ty malinké jsou skvělé v tom, že si je můžete dát na talíř a polít například rozpuštěnou čokoládou. Nebo můžete použít třeba zakysanou smetanu a tou poté koblížky polít. To už záleží jen a jen na vás. Podávejte je například na snídani, a uvidíte, že vaše děti se po nich budou moct utlouct. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]