Nepečený koláč se sušenkami podle receptu mistra šéfkuchaře. Je neskutečně snadný a přitom tak dobrý

Pokud máte chuť na lahodný sladký dezert, se kterým se nebudete muset patlat hodiny v kuchyni, nepečený koláč se sušenkami je pro vás tím pravým.

Pokud byste chtěli vyzkoušet lahodný dezert, se kterým nebudete muset strávit hodiny za kuchyňskou linkou, nepečený koláč se sušenkami bude pro vás tím pravým. Tuto pochoutku ocení jak malí tak i velcí a navíc se skvěle hodí k odpolední nebo ranní kávě. Jeho příprava je velmi jednoduchá, neboť budete potřebovat pouze pár ingrediencí, které jsou velmi lehce dostupné a ani vás z nich nebude bolet peněženka. Pusťte se tak do této jedinečné novinky a udělejte si své ráno hezčí.

Nepečený koláč se sušenkami

Pokud si chcete osladit vaše ráno, dozajista si zamilujete tento jednoduchý recept na nepečený koláč se sušenkami. Sladké má každý rád a kord po ránu, jak jinak si nastartovat den, než lahodným dezertem? Nebo co třeba posezení s přáteli a odpolední přestávka v práci? Dobroty si prostě své místo na pořádku vašeho dne najdou vždy a proto na nic nečekejte, a pusťte se do přípravy této lahůdky. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 40 ks máslových sušenek
  • 500 gramů smetanového sýru
  • 475 mililitrů smetany ke šlehání
  • 250 mililitrů čerstvého mléka
  • 200 gramů cukru
  • 80 gramů pudingu
Fotografie: Pexels

Postup pro přípravu

  • Nejprve ze všeho si připravte sušenky, které následně vložíte na několik vteřin do mléka a poté je vyskládáte na dno vámi zvolené formy, ve které budete dezert kompletovat. Nejlepší pro vás bude použít běžný pekáč do trouby.
  • Nyní smíchejte smetanový sýr společně s cukrem a směs na chvíli dejte stranou.

  • Dále vezměte pudinkový prášek a rozmíchejte ho v 80 mililitrech mléka, abyste ho následně mohli smíchat se smetanou.
  • Nově vytvořenou směs šlehejte, dokud nezískáte jemný a hladký krém bez jakýchkoliv hrudek.
  • Až bude těsto hladké, snižte rychlost mixéru a vmíchejte do směsi sýr. Opět šlehejte, dokud nezískáte jemný krém.
  • Polovinu vytvořeného krému nyní rozetřete na vrstvu sušenek, které jste předtím vyskládali do formy.
  • Naskládejte na krém další vrstvu sušenek, které předtím samozřejmě namočíte v mléce, a rozetřete na ně zbývající část krému.

  • Na krém opět naskládejte vrstvu sušenek namočených v mléce.
  • Takto připravený dort vložte následně do ledničky přes noc nebo alespoň na několik hodin, aby mohl krém pořádně ztuhnout.

  • Pokud chcete, můžete si dort navíc ozdobit čokoládovou polevou či jinou posypkou, kterou máte ze všeho nejradši.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]