Vylepšili jsme původní recepturu na okurkový salát. Lepší už být nemůže, všechno je to o tajném dresinku

okurkový salát

Okurka patří mezi velice oblíbený druh zeleniny. Dá se použít jako příloha k různým pokrmům nebo jí můžete použít do skvělého salátu, jako například v tomto receptu.

Okurka je oblíbenou zeleninou nejen pro svou chuť, ale i pro její benefity pro lidské tělo. Velmi oblíbenou potravinou je okurka například u lidí, kteří se snaží redukovat svou hmotnost. Okurka je také velmi často používána v různých jídelníčcích, které sestavují výživoví poradci. V letních měsících se navíc jedná o velmi levnou zeleninu, kterou díky tomuto receptu můžete připravit ve formě lahodného salátu.

Co budete potřebovat

  • 1 ks salátové okurky
  • půlku červené cibule
  • polévková lžíce zakysané smetany
  • 0,5 čajové lžičky cukru
  • 0,5 polévkové lžíce vinného octa
  • svazek kopru
  • 0,5 čajové lžičky soli

Nejdříve nakrájejte zeleninu

Salátovou okurku nejprve pomocí škrabky na brambory zbavte její slupky a opláchněte jí. Následně okurku nakrájejte na kolečka, která rozložte v sítku nebo cedníku a nechte 15 minut odležet. Během odležení si připravte dostatečně velkou misku, ve které veškeré ingredience smícháte.

zelenina

Cibuli také nakrájejte

Během doby, kdy dáte odležet okurku, můžete nakrájet cibuli na půlkolečka. Nakrájenou cibuli následně přemístěte do nějaké menší misky a zalijte ji vodou. Cibuli nechte louhovat ve vodě přibližně asi 15 minut. Po uplynutí této doby cibuli i okurku osušte a dejte do připravené větší misky, v níž vytvoříte celý salát.

salát

Zbývá dokončit dresink

Kouzlo tohoto salátu je v jeho skvělém dresinku. Do menší misky tedy dejte zakysanou smetanu. Kopr nasekejte na drobné kousky, které poté dejte také do misky. Přidejte trochu vinného octa, cukr a vše důkladně promíchejte. Dresink poté přidejte k okurce a cibuli. Veškeré ingredience společně velmi důkladně smíchejte. Vše ještě můžete dochutit mletým černým pepřem, ale není to nutností. Tento skvělý osvěžující salát bude velmi vítaným pokrmem nejen v horkých letních dnech.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*