Oblíbený salát mého manžela: Takto kombinace zelí, vajec a majonézy je k nezaplacení. Takový pokrm byste mohli jíst každý den

Saláty patří mezi nejoblíbenější pokrmy současné doby. Tato varianta vás překvapí svou jedinečnou chutí kopru a lahodného zelí spolu s vařenými vejci.

Je obecně známo, že saláty dobývají v současné době svět gastronomie. Důvodem je především skutečnost, že si je můžete připravit téměř na jakýkoliv způsob – a to jak vegetariánský nebo veganský, tak i masový. Dnes jsme připravili lahodný recept, který dominuje chutí kopru, zelí a vejci. Tyto ingredience spolu s ostatními tvoří jedinečný salát, který si se vší pravděpodobností zamilujete ihned po prvním soustu. Rozhodně proto na nic nečekejte a vrhněte se do přípravy!

Lahodný koprový salát se zelím a vejci

Pokud ani vy neodoláte lahodnému salátu z dobrých přísad, pak je tento recept pro vás opravdu jako dělaný. Kombinace kopru, vajec, zelí a dalších správných ingrediencí je totiž skvělý způsob, jak si připravit lehký a zároveň velmi chutný pokrm, kterému neodolá žádný člen rodiny. Postup je přitom velmi jednoduchý, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledek rozhodně předčí veškerá vaše očekávání. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů zelí
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks okurka
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 5 ks slepičí vejce
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 1 svazek zelené cibule
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 svazek kopru

Příprava koprového salátu se zelím a vejci

  • Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo (nechte je vařit alespoň 10 minut). Mezitím si nakrájejte zelí najemno a okurku na malé plátky.
  • Vejce uvařená natvrdo nyní nechte vychladnout, oloupejte je a každé rozkrojte na dvě poloviny. Poté vyjměte žloutek a dejte ho do samostatné misky.
  • Nyní si nakrájejte bílky – můžete libovolným způsobem, ovšem ne příliš najemno. Poté je vložte do směsi zelí a okurek.

  • Žloutky osolte a rozmačkejte vidličkou nebo pěchovadlem na kaši, abyste získali pomazánkovou směs. Tu poté zalijte slunečnicovým olejem a zakysanou smetanou a vše dobře promíchejte.
  • Nakrájejte zelenou cibulku a smíchejte ji s vejci a zeleninou, poté do směsi nasekejte kopr a zálivkou přelijte celý salát.
  • Podle potřeby přidejte petrželku a další bylinky. Nyní budete mít připraven základní salát, který je velmi dobrý, ale podle vlastního uvážení si jej můžete dokořenit, aby vám zcela vyhovoval.

Výhodou tohoto salátu je skutečnost, že si jej můžete připravit podle svých vlastních preferencí. Důležité je akorát dodržet správný postup pro získání základu, protože je tvořen z naprosto skvělé kombinace ingrediencí. Jakmile budete mít hotovo, můžete pokrm rovnou podávat a věřte nebo ne, rozhodně si na něm pochutná naprosto každý člen vaší rodiny. Může být také skvělou přísadou k masovému pokrmu nebo si jej můžete vychutnat samotný, například jako rychlý oběd v práci.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*