Co se stane, když zabalíte sýr do bramborové kaše a osmažíte ho na pánvi? Budete se olizovat až za ušima ještě za týden

Pokud rádi zobete dobroty večer u televize a rádi byste si dopřáli něco nového a chutného, vyzkoušejte tyto bramborové šišky. Poslouží i jako sytá večeře.

Smažené bramborové šišky plněné sýrem chutnají skvěle k obědu i k večeři, poslouží ale také jako náhrada různých brambůrků a krekrů k televizi, stačí je připravit o něco menší. Složení je velmi prosté a neobsahuje žádné drahé nebo nedostupné suroviny. Kouzlo tkví ve sladěných ingrediencích, použitém koření a ve spoustě sýra.

Ingredience

  • Brambory – 1 kg
  • vejce – 2 ks
  • cibule – 1 ks
  • čerstvý kopr a petrželka – 1 hrst
  • sůl, pepř, libovolné koření – dle chuti
  • strouhaný sýr – 80 g
  • plátkový čedar – 6 ks
  • strouhanka – 100 g
  • rostlinný olej – dle potřeby

Návod na přípravu

Brambory oloupejte a uvařte je v mírně osolené vodě doměkka. Poté je slijte, nechte okapat a rozmačkejte je na kaši. Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, osmahněte na něm cibulku dozlatova a přidejte ji do mísy s rozmačkanými bramborami.

K bramborové kaši s cibulkou přidejte jemně nasekanou petrželku s koprem, najemno nastrouhaný sýr a přisypejte podle chuti sůl, pepř a případně další koření, které máte rádi. Všechny ingredience smíchejte do hladké směsi.

Připravte si k ruce talíř se strouhankou, druhý s rozšlehanými vejci a do třetího si položte plátky čedaru, které můžete v případě potřeby ještě rozpůlit. Na sporáku rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje.

Odebírejte kousky bramborového těsta (velikost zvolte dle svých preferencí), zformujte z nich placku, dovnitř zabalte plátek sýra a uzavřete ho do tvaru šišky. Tu pak obalte v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a vložte ji do horkého oleje v pánvi osmažit ze všech stran dozlatova.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*