Pokud se k vám chystají hosté, nebo vás překvapí nečekaná návštěva, můžete připravit občerstvení z klasických brambor. Jedná se o skvělou pochoutku.
Častokrát se stává, že lidé nestíhají, když jim má přijít nějaká nečekaná návštěva, protože uklízí celý byt a snaží se o to, aby byl jejich domov krásně uklizený. V takovém případě ale nastává situace, kdy nestíhají připravit občerstvení. Pro takové lidi jsou vhodné tyto bramborové tyčinky, které si zamiluje každý.
Co budete připravovat
Na tento pokrm budete připravovat tyto suroviny:
- 3 ks brambor
- 100 ml slunečnicový olej
- špetka soli
- 5 lžic bramborový škrob
- 100 g sýr mozzarella
- 1 / 2 čajové lžičky paprika
- 1 lžička sušený česnek
Na tento recept potřebujete pár surovin
Díky tomu, že se tento pokrm neskládá z mnoha surovin, tak si jej může udělat téměř každý. Většinu surovin totiž naleznete doma a nemusíte chodit do obchodu. Až si všechny ingredience nachystáte, můžete se pustit do přípravy bramborových tyčinek, na které se vám budou sbíhat sliny již při jejich přípravě.
Bramborové tyčinky jsou jednoduché na přípravu
V prvním kroku si brambory oloupejte a nakrájejte na velké kousky. Poté je dejte do hrnce s vodou, osolte, přidejte kmín a vařte obvyklým způsobem 15 minut. U brambor si dávejte pozor na to, že při jejich vaření má voda tendenci utíkat. Snažte se tedy vaření brambor neignorovat a hrnec hlídejte.
Po dovaření brambory zpracujte
Jakmile budou brambory uvařené, zkontrolujte to ještě tak, že si jeden brambor z hrnce vytáhnete na destičku, necháte lehce vychladnout a ochutnáte, jestli ještě není hodně tvrdý. Pokud budou hotové, můžete slít vodu z brambor a pokračovat v jejich přípravě. Tentokrát ale budete potřebovat šťouchadlo na brambory.
V hrnci tedy rozmačkejte šťouchadlem všechny brambory a snažte se z nich vytvořit kaši. Až budete mít hotovo, vezměte si sýr a nastrouhejte jej najemno. Nastrouhaný sýr následně přidejte k rozmačkaným bramborům a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte i škrob a opět vše důkladně zpracujte. Jelikož vám vznikne těsto, rozdělte si jej na několik dílů a rozválejte tyto díly na placky o tloušťce 1,5 cm.
Pokud by se vám těsto špatně rozvalovalo, můžete si pracovní plochu, na které těsto rozvalujete, posypat moukou. Poté by se mělo s těstem lépe pracovat. Snažte se na těsto moc netlačit, jelikož by měl být dostatečně měkké. Až jej budete mít vyválené, můžete začít tvarovat tyčinky. Těsto tedy rozkrájejte na proužky široké 1 cm.
Proužky z těsta se vám skvěle budou dělat s pomocí kráječe na pizzu. Pokud ale takové nástroje doma nemáte, vystačíte si i s obyčejným nožem. Po nakrájení proužků si dejte do pánve dostatek oleje a až bude rozehřátý, dejte tyčinky smažit do oleje. Snažte se je smažit ze všech stran a občas je otočte. Až budete mít hotovo a tyčinky budou hezky dozlatova, můžete je z pánve sundat a rovnou konzumovat.
Napište komentář