Recept na skvělé zapečené pečivo. Skvělý pokrm téměř bez práce

Sendviče upečené v troubě jsou snadným a rychlým občerstvením, které strávníky nadchne jednoduchostí a chutností.

Zapečené bagety nebo sendviče v našich končinách stále ještě úplně nezdomácněly. Těší se však čím dál tím větší oblibě. Vhodné jsou například pro chvíle, kdy se vám ozve nečekaná návštěva a vy na přípravu občerstvení máte pekelně málo času. Stačí mít doma několik málo základních surovin, abyste vytvořili exkluzivní pokrm.

Fotografie: Freepik

Potřebujete následující přísady

Připravte si bochník chleba nebo bagety. Dále budete potřebovat cibuli a 100 gramů sýru. Na pokrm bude potřeba ještě jedna polévková lžíce mouky, vejce a rostlinný olej. Hodit se bude také koření a bylinky.

Nejdříve je nutné pečivo nakrájet na kousky, ideálně na plátky. Poté je čas nakrájet nadrobno cibuli a orestovat ji na oleji. Pokud jste zvyklí restovat cibuli na másle, pak můžete olej vyměnit za tento tuk.

Fotografie: Pixabay

Když máte cibuli téměř osmaženou, přidejte mouku, sůl a pepř. Vejce zatím smíchejte s nastrouhaným sýrem a cibulí. Přidejte také nasekané bylinky. Nyní máte základní věci připravené a je čas na zapékání. Vymažte tedy plech olejem nebo na něj dejte pečící papír. Pak můžete plátky pečiva vyskládat na plech. Náplň poté namažte na každý plátek chleba nebo bagety.

Nyní je čas na pečení

Pečivo nechte v troubě péct na 180stupňů do zlatova. Poté můžete posypat například pažitkou a podávat. Skvěle budou chutnat jako občerstvení na párty, ale také jako rychlá večeře nebo svačina na cesty. Recept můžete pochopitelně podle svého vylepšit. Pokud máte rádi ostrá jídla, přidejte do směsi feferonky. Pod vlivem vysoké teploty během pečení přebytečná štiplavost zmizí a zůstane jen koření a pikantní chuť.

V případě, že máte rádi maso nebo salámy, můžete do směsi přidat i další složky. Zapečené plátky pečiva budou skvěle chutnat s měkkým salámem, šunkou i například kuřecím masem. Záleží jen na vás, jak tento recept vylepšíte.

Pokud chcete směs jinak ochutit, můžete přidat také česnek nebo například kečup. Jestliže chcete recept vylepšit, ale nevyhledáváte maso, zkuste k sýru a cibulce přidat houby. Určitě si velmi pochutnáte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]