Skvělý jablečný dezert se smetanovým krémem

Jablečný koláč lze připravit na několik způsobů. Tento recept, který kromě sladké jablečné náplně obsahuje také krém, dělá z jablečného koláče dezert honosného vzhledu a výjimečného chuťového zážitku. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, rozhodně již jablečný koláč nebudete chtít připravovat jinak.

Ingredience pro výrobu netradičního jablečného koláče

Tento jablečný koláč se skládá ze tří vrstev – korpusu, jablečné náplně a krému, horní vrstva je následně posypána horkou čokoládou. Na jednotlivé vrstvy budete potřebovat:

Korpus:

  • vejce – 3 ks
  • cukr krupice – 4 lžíce
  • hladká mouka – 2 lžíce
  • bramborový škrob – 1 lžíce
  • prášek do pečiva – ½ lžičky
  • vanilkový cukr – 1 lžička

Jablečná vrstva:

  • jablka – 800 g
  • cukr (dle chuti)
  • pudingový prášek vanilkový – 1 ks

Krém:

  • šlehačka – 300 g
  • zakysaná smetana – 150 g
  • želatina
  • strouhaná hořká čokoláda – 150 g

Příprava koláče

Jablečný koláč připravíme podle následujícího postupu:

  1. Nejdříve si připravíme těsto na korpus vyšleháním bílků s cukrem, do nichž následně přidáme ostatní ingredience. Těsto vyšleháme do hladka.
  2. Těsto vylejeme do vymaštěné dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25-30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
  3. Oloupejte jablka, nakrájejte na kousky a přelijte hrnkem vody. Uvařte do měkka.
  4. Přilejte vodu a přidejte vanilkový puding, který se do hmoty důkladně vmíchá.
  5. Jablečnou hmotu naneste na vychladlý korpus a uhlaďte. Vložte opět do lednice.
  6. Nyní si připravíme krém, a to vyšleháním smetany se zakysanou smetanou, do kterým následně přidáme cukr a želatinu.
  7. Krém naneseme na vrstvu jablek, uhladíme a posypeme čokoládou. Před servírováním by měl být opět dostatečně vychlazen.