Skvělý zákusek jenom ze 4 ingrediencí. Zvládnete ho během chvíle

Pokud jste dostali chuť na sladké a hledáte tip na chutný zákusek, jehož příprava je jednoduchá a rychlá, pak jste na něj natrefili! Až tento skvělý dort vyzkoušíte, nedáte na něj dopustit. A když jím pohostíte přátele, nebo rodinu, budou zcela jistě také unešení. Recept je známý mezi mnoha lidmi na světě a sklízí velký úspěch. Jeho recept se šíří jako lavina! I někteří cukráři jsou jím okouzleni. U jeho přípravy totiž nemusíte dělat zvlášť korpus a krém. Pečení způsobí, že v těstě se krém vytvoří sám. Je to opravdový zázrak.

Co k pečení dortu potřebujete?

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 100 gramů pšeničné mouky
  • 4 vejce
  • 15 gramů vanilkového cukru a 150 gramů cukru krystal, nebo moučka
  • půl litru mléka a 125 gramů másla

Jak postupovat při přípravě těsta

Nejprve si rozpusťte v kastrůlku máslo a poté nechte zchladnout. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky si následně vyšlehejte s cukrem krystal a cukrem vanilkovým. Postupně do pěny přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte nadále. Nakonec prosejte do hmoty mouku a dobře promíchejte. Z bílků si ušlehejte sníh a vmíchejte do těsta. Závěrečná fáze se týká mléka, které zahřejte tak, aby bylo vlažné. Poté ho přijdete do směsi na dezert. Připravené těsto vlijte na plech, který vymažte máslem a vysypejte moukou. Můžete však použít i pečící papír, který vám usnadní práci. Korpus pečte na 45 minut při 180 stupních Celsia. Troubu nezapomeňte před pečením předehřát.

Upozornění na závěr

Určitě budete toužit po tom, aby se váš „chytrý“ zákusek skutečně podařil. Pak pro vás máme jedno důležité upozornění na závěr. Spočívá pouze v tom, že byste během pečení zásadně neměli troubu otevírat! Zvědavost vás bude pokoušet, ale nenechte se zlomit. Výsledek bude stát za to! Jestliže jste postupovali přesně dle návodu, měli byste po upečení zpozorovat v řezu koláče tři vrstvy, kdy jedna z nich bude právě ta krémová.

Servírování koláče

Jestliže se vám koláč povedl, můžeme vám jedině pogratulovat. Máte před sebou zcela určitě velkou cukrářskou budoucnost! A pokud se nezdařil, nezoufejte. Žádný učený z nebe nespadl, příště už to třeba dopadne. Tento zákusek je možné servírovat samotný, nebo se šlehačkou, či čerstvým ovocem. Výslednou chuť jistě podtrhne dobrá káva, nebo čaj. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]