Neuvěřitelně chutný salát „Kuře pod sýrovým sněhem“: V horku krásně osvěží a nepřiberete po něm ani deka

Brambory a maso je běžnou kombinací potravin, které si běžně dáváme. Lze je ale připravit i jinak. Můžeme z nich třeba udělat velmi chutný slaný dort.

Už se vám zdají maso s brambory příliš nudnými? Nemusí být, když si dáte tu práci a vyrobíte z nich lahodnou mňamku. Můžete jí překvapit rodinu i pozvanou společnost, která se bude divit, co za tajemství se to na talíři skrývá. Nemusíte kupovat žádné speciální přísady, vystačíte si s tím, co se běžně v kuchyni používá. Důležitý je v tomto případě postup práce, který je trochu jiný, než jste zvyklí. Podívejte se na náš návod, jak na to.

Co budete potřebovat na slaný dort

  • 1 cibule
  • 3 středně velké brambory uvařené ve slupce
  • 500 g kuřecích prs
  • 4 vařená vejce
  • majonéza dle potřeby

  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a mletý pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 lžíce hořčice
  • 2 lžíce cukru, 2 polévkové lžíce octa, horká voda na marinádu

Postup přípravy

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Dejte ji do hluboké misky, přidejte cukr, ocet a horkou vodu a vše dobře promíchejte. Nechte cibuli alespoň 15 minut marinovat. Poté je sceďte.
  • Nyní si připravíte kuřecí prsa, která nakrájíte na tenké nudličky, smícháte se solí, mletým pepřem a sójovou omáčkou. Necháte půl hodiny marinovat a pak osmažíte na malém množství rostlinného oleje, dokud nebudou měkké.

  • Uvařte brambory ve slupce a oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Teď přijde to hlavní, budete tvarovat dort. Na větší talíř dáte nastrouhané brambory a jemně je přitlačíte. Uprostřed uděláte důlek. Vrstvu brambor osolíte, opepříte a potřete majonézou.

  • Do důlku v bramborách dáte hotové kuřecí kousky a na ně marinovanou cibuli. Uvařené žloutky nastrouháte a rozetřete po povrchu dortu. Pak opět potřete majonézou. Totéž uděláte se vaječnými bílky a tvrdým sýrem, které také postrouháte po povrchu a jemně upěchujete.
  • Slaný dort je hotov. Dejte ho vychladit na 2 hodiny do lednice, aby se jednotlivé chutě vzájemně propojily. Pak ho můžete nakrájet a servírovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*