Slaný dort z kuřecích prsou překvapí každého

Pokud čekáte hosty, kteří neholdují sladkým dezertům, můžete jim připravit tento slaný dort, jehož hlavní součástí jsou kuřecí prsa. Hosté budou mile překvapeni, jak je tento dort skvělý!

Kuřecí dort se hodí jako předkrm

Na toto lahodné jídlo budete potřebovat:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 450 g kefíru
  • 2 velká vejce
  • 4 lžíce mouky
  • Čajovou lžička soli
  • Lžičku mletého černého pepře
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 5 g prášku do pečiva

Kuřecí prsa budete plnit náplní, na kterou si připravte:

  • 250 g majonézy
  • 180 g rozpuštěného sýra
  • 2 nakládané okurky
  • 15 zelených oliv
  • Malý svazek zelených bylinek (kopr, petržel, zelená cibulka)
  • 3 stroužky česneku

Nejprve si připravte těsto. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a vložte do mixéru. Přidejte sůl, černý pepř a muškátový oříšek.

Promixujte vše velmi pečlivě. Jestli nemáte mixér, můžete použít mlýnek na maso nebo ho nakrájet nožem.

Z kuřecího těsta vytvořte palačinky a naplňte je

Do masa s kořením přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva a kefír a vše do hladka promíchejte.

Z tohoto těsta poté vytvořte palačinky, které osmažte na středním ohni z obou stran do zlatova.

Olej by měl dosahovat výšky asi 1,5 -2 cm. Stejným způsobem osmažte i zbývající těsto – mělo by stačit na sedm palačinek.

Nechte je vychladnout a připravte si náplň. Nakládané okurky nastrouhejte, vložte do cedníku a stlačte lžíci, abyste kousky oddělili od kapaliny. Struhadlo použijte také na zelené olivy. Na sýr použijte jemné struhadlo a všechny přísady vložte do misky. Přidejte majonézu, prolisovaný česnek a nakrájenou zeleninu. Všechno dobře promíchejte.

Poté již sestavte dort. Kuřecí plátek položte na talíř, promažte ho sedminou připravené náplně, a tak pokračujte do vyčerpání palačinek i náplně. Dort můžete ozdobit dle chuti, posypat ho například sýrem.

Vložte ho do lednice na 30 minut, rozkrájejte a můžete podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]