Mezi oblíbená jídla patří vejce v jakékoliv úpravě. Nejčastěji se konzumují smažená na tuku na pánvi, což je jednoduché a rychlé a mimořádně dobré.
Při vaření jídla je možné zapojit svou fantazii, a to nejen při jeho servírování. Kreativní člověk může být i při tak obyčejném jídle, jakým jsou smažená vejce. Zejména dětem se hodně zavděčíte jejich přípravou v kombinaci s další oblíbenou potravinou, jakou jsou párky. Každý den na jídlo být nemusí, ale když dětem občas dopřejete tuto dobrotu, určitě vám budou vděčné.
Jaké párky vybrat
Protože následující recept počítá s osmažením na tuku, budou lepší párky, které se loupají. Neměly by tedy být ve střevě, protože bez něho to bude praktičtější. Párky vybírejte spíše delší, abyste z nich mohli vytvořit kytičky, což je základem našeho následujícího receptu.
Co budete potřebovat na přípravu dvou porcí
- 2 párky
- 4 vejce
- sůl, pepř, sušený česnek dle chuti
- rostlinný olej (slunečnicový, řepkový)
- špejle, párátka
Postup přípravy
- Základem tohoto receptu jsou kvalitní vepřové nebo kuřecí párky. Koupíte-li horší kvalitu s menším množstvím masa, tak se pro jednou tolik nestane. Sloupnete je z obalu a rozkrojíte je podélně na polovinu. A nyní přijde to hlavní – je třeba je rovnoměrně nakrájet na půlkolečka s tím, že je nedokrojíte. Pro tento účel je vhodné si pod nůž dát třeba špejli, čímž docílíte kýženého výsledku.
- Jak máte párky rozkrájené, je třeba je opatrně stočit do kolečka a zajistit párátkem.
- Rozklepnete vejce a oddělíte žloutek do bílku.
- Na pánvi rozhřejte rostlinný olej (řepkový, slunečnicový) a vložíte kytičky vytvořené z párků.
- Doprostřed kytiček nalijete po jednom žloutku. Osolíte, opepříte, okořeníte sušeným česnekem podle vašich zvyklostí.
- Takto vytvořené „slunečnice“ budete opékat na tuku tak dlouho, až žloutek ztuhne. Můžete je obrátit a opéct i z druhé strany.
- Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým pečivem.
Napište komentář