Smetanové krémy snadno a rychle: Stačí jenom trocha zakysanky

Smetanové krémy se perfektně hodí do jakéhokoliv zákusku, nebo koláče. Výborně doplní i chuť narozeninových dortů. Tento ze zakysané smetany je opravdu velice jednoduchý a dochutit si jej můžete dle fantazie.

Jaké ingredience potřebujete?

Před přípravou krému si připravte:

  • větší kelímek s vysoce procentní zakysanou smetanou
  • moučkový cukr dle chuti

Jak postupovat při výrobě smetanového krému?

V hluboké míse si pomocí mixéru vyšlehejte zakysanou smetanu spolu s moučkovým cukrem. Dejte krém do lednice alespoň na tři až sedm hodin a použijte na své oblíbené dezerty.

Jednoduchý tip na letní dezert ze zakysané smetany

Připravený krém ze zakysané smetany můžete použít na přípravu tohoto lehkého letního dortíku. Potřebovat budete: dětské piškoty, kompotované ovoce dle chuti (mohou to být například jahody, broskve, meruňky, mandarinky, hodí se ale i čerstvý banán), smetanu ke šlehání a hořkou čokoládu. K již připravenému krému ze zakysané smetany a moučkového cukru ještě přidejte čerstvě vyšlehanou smetanu.

Náplň do dortíku bude sice o něco tučnější, ale o to více lahodnější. K ruce si vezměte formu na dort a na její dno vyskládejte dětské piškoty.

Pak na ně nalijte smetanový krém a rovnoměrně rozprostřete. Na náplň poklaďte kompotované ovoce dle obliby, opět navrstvěte krém a naskládejte na vrch piškoty. Takto lze připravit až několik pater. Záleží však na množství náplně ze smetany. Povrch dortíku zastrouhejte hořkou čokoládou, nebo posypejte kakaovým práškem. Nutné je dát dort alespoň na 24 hodin do lednice, aby se dětské piškoty dobře nasákly a byly vláčné.

Je to skutečná dobrota, ideální dezert na letní odpoledne. V lednici vám vydrží zhruba dva dny. Pokud jej tedy nesníte na posezení s rodinou hned následující den po ztuhnutí. Tip na závěr: místo zakysané smetany lze do krému použít i klasický bílý jogurt. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]