Snadná, rychlá a chutná pizza z plechu, která je lepší než z pizzerie

Máte v oblibě věhlasný italský pokrm pizzu? Pak vám zcela jistě udělá radost tento rychlý a jednoduchý recept, díky kterému vznikne pizza z plechu. Těsto se poněkud liší od originálu, je totiž o něco řidší, ale na chuti mu to rozhodně neubírá. Právě naopak. Připravte si chutný oběd, nebo večeři, kterou pohostíte celou svou rodinu.

Jaké suroviny jsou potřebné na přípravu rychlé pizzy z plechu?

Na přípravu těsta budete potřebovat:

  • sklenici kefíru
  • 2 sklenice hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžičku cukru

Dále si připravte: půl lžičky jedlé sody, lžičku soli. Na povrch pizzy si dle libosti můžete navrstvit oblíbené uzeniny, sýr a zeleninu. Omáčka se hodí rajčatová, nebo i smetanová. Ideální je rajčatové sugo, či kečup.

Jak postupovat při přípravě těsta na rychlou pizzu?

V míse si nejprve rozmíchejte jedlou sodu se sklenicí kefíru. Pak do směsi prosejte hladkou mouku a vařečkou suroviny důkladně propojte. Následně přidejte sůl, cukr, vejce a vytvořte řidší homogenní těsto. Mělo by však i přes svou řídkou strukturu držet tvar.

Tvoření pizzy a fáze pečení

K ruce si vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Těsto prsty rovnoměrně rozprostřete po celém dnu plechu. Povrch těsta můžete potřít buď rajčatovým sugem, nebo kečupem s majonézou. Na zvolenu omáčku poklaďte kostičky, nebo plátky šunky, či jiného salámu, přidat lze i různé druhy zeleniny, jako je paprika, rajčata, nebo olivy.

Pizzu pak dejte do trouby péct na 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Pět minut před koncem pečení na povrch pizzy nastrouhejte tvrdý sýr, který máte rádi. Vhodný je například čedar, ementál, eidam, nebo i mozzarella.

Servírování rychlé pizzy z plechu

Hotovou pizzu podávejte teplou například se skleničkou dobrého suchého vína. Někdo si na porci přidává dodatečně i kečup. Na tomto jednoduchém pokrmu si pochutnáte i druhý den. Pizzu si snadno ohřejete buď v mikrovlnce, nebo v troubě. Dobrou chuť!

Tipy na závěr pro ty největší gurmány a mlsouny

Pokud máte rádi netradiční kombinace, můžete si pizzu dochutit i ne příliš typickými surovinami. Velice dobře budou chutnat například ančovičky spolu s černými olivami, cibulí a rajčaty. Pro milovníky sladkého je možné vyrobit i pizzu na sladký způsob, s banány a Nutellou, nebo lesním ovocem a sladkým mascarpone. Dokonalá je i kombinace nastrouhaných čerstvých jablek, tvarohu a skořice.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]