Šťavnatá plněná roláda z mletého masa s překvapením uvnitř

Tato masová roláda s mrkví, sýrem a bylinkami se stane dokonalou chuťovkou, která zpestří váš slavnostní stůl. Hosté se po ní budou moci utlouct, to si můžete být jistí. Kromě jiného se hodí i k obědu či večeři pro celou rodinu. Třeba s vařeným bramborem bude skvělá.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu masové rolády?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 1 kilogram mletého masa
  • 2 vejce
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • mletou papriku dle chuti
  • čerstvou bazalku dle chuti
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 200 gramů tvrdého sýra na strouhání

Jak postupovat při přípravě masové rolády?

Nejprve si v míse ochuťte mleté maso dle preferencí. Přidat můžete třeba mletou sladkou papriku a jemně sekanou bazalku. Také vložte jedno vejce, osolte a opepřete. Následně směs z masa navrstvěte rovnoměrně na alobal a pusťte se do přípravy náplně.

V menší misce smíchejte jemně pokrájenou cibuli, nahrubo strouhanou a loupanou mrkev a strouhaný tvrdý sýr dle libosti. Náplň naneste na maso, pevně zarolujte a dejte roládu péct do trouby na 50 minut při teplotě 180 °C.

Servírování masové rolády

Upečenou masovou roládu vyjměte z alobalu a pokrájejte na stejně široká kolečka. Podávejte s čerstvým pečivem, ochucovacími omáčkami (kečup, hořčice, majonéza, tatarka), nebo zeleninovým salátkem. Hodit se bude i nakládaná zelenina. Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Svou masovou roládu můžete prakticky plnit čímkoliv, co máte v oblibě. Skvělá například bude s modrým sýrem a sušenými rajčátky. Použít však můžete třeba i sladkou papriku pokrájenou na menší kostičky, nebo vařená vajíčka.

Masovou směs rovněž zdokonalíte jinými čerstvými bylinkami, jako je třeba petrželka, tymián, oregano, nebo koriandr. Použít ovšem můžete i speciální koření na mletá masa. Milovníci pálivého zase ocení v pokrmu trochu chilli.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]