Šťavnatá vepřová sekaná s nádivkou vás dostane svou neodolatelnou chutí

Sekaná je velmi vděčné a oblíbené jídlo, které se připravuje v různých variacích. Dá se jíst nejen teplá, ale i studená ke svačině s hořčicí a chlebem. Nyní se můžete inspirovat snadným receptem na sekanou s nádivkou, která v řezu vypadá velmi reprezentativně a samozřejmě výtečně chutná.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu šťavnaté vepřové sekané s nádivkou?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • ½ kilogramu vepřového mletého masa
  • 3 česnekové stroužky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 2 vejce
  • čerstvé bylinky dle preferencí (pažitka, petrželka, libeček apod.)
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce mléka

Jak postupovat při přípravě šťavnaté vepřové sekané?

Začněte tím, že si cibuli oloupejte a pokrájíte ji na menší kousky. Poté ji vložte do sekáčku a rozmixujte na kaši. Nyní si k ruce vezměte mleté vepřové maso, a to v míse propojte s cibulovou hmotou, lisovanými stroužky česneku a také přidejte strouhanku, sůl a pepř dle chuti. Ze všech surovin vypracujte homogenní hmotu.

Tvoření vaječných omelet, plnění mletého masa a pečení sekané v troubě

V další fázi si ve dvou menších miskách vyšlehejte vejce spolu se solí, jemně nasekanými bylinkami dle výběru a také přilijte mléko. Hmotu vlijte na rozpálenou pánev s trochou oleje a upečte omeletu. Měli byste tedy získat celkem dva kusy omelet. Placky položte na těsto z mletého masa, které jste rozprostřeli na kus potravinové fólie.

Nakonec vše zarolujte a vytvarujte navlhčenými rukama sekanou. Tu vložte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě asi půl hodiny při teplotě 190 °C.

Servírování vepřové sekané s nádivkou

Upečenou sekanou z vepřového masa vyjměte z trouby a ihned podávejte pokrájenou na stejně široké plátky. Hodit se bude k pokrmu třeba bramborová kaše zjemněná máslem. Dopřát si ovšem můžete i čerstvé pečivo. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]