Šťavnaté albánské kuřecí řízky: tento způsob úpravy si zamilujete!

Kuřecí řízky jsou skvělým způsobem, jak za několik málo minut v kuchyni vytvořit dobrotu. Nicméně problém s nimi spočívá v tom, že se velice rády při tepelné úpravě vysušují. A bez hostečné tepelné úpravy nám hrozí různá onemocnění, všichni víme, jak může být nebezpečné jíst syrové maso. Proto přicházíme na pomoc všem milovníkům kuřecího masa, díky tomuto receptu získáte rychlou večeři, na které si pochutnají všechny generace.

Jednoduché ingredience

Velkou výhodou je také to, že všechno, co potřebujete, již máte pravděpodobně doma. Na přípravu albánských kuřecích řízků budete potřebovat:

  • 1 ks kuřecího prsa,
  • 1 ks vejce,
  • 2 až 3 špetky soli,
  • 2-3 špetky pepře,
  • 1 lžíce majonézy,
  • 2 lžíce krupice,
  • 40 ml rostlinného oleje.

Snadná příprava

Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládnou i děti – ty vám ostatně mohou při přípravě pomáhat. Nejprve si kuřecí prso nakrájejte na malé kousky, jako byste si chtěli připravovat kuřecí stripsy nebo miniaturní kuřecí řízky. V misce si smíchejte marinádu: vejce rozšlehejte s krupicí (kterou můžete nahradit také škrobem nebo klasickou moukou), přidejte majonézu (tu zase můžete nahradit zakysanou smetanou). Osolte a opepřete podle chuti a vše pořádně promíchejte.

Smažení řízečků

Do připravené marinády vložíme všechny kousky kuřecího masa. Takto můžete nechat naložené třeba i půl hodiny, aby se všechny chutě propojily. Nemáte-li ale čas, můžete hned začít se smažením. Není potřeba používat příliš mnoho oleje. Pokud máte nepřilnavou pánev, postačí vám jedna lžíce oleje, kterou rozpálíte. Na horkém oleji pak osmažíme všechny kuřecí kousky dozlatova. Marinádu z nich přitom před smažením nemusíte sklepávat – vznikne vám jemné a chutné těstíčko, které zajistí, že vaše kuřecí kousky budou šťavnaté.

Podávejte!

Vhodnou přílohou jsou jakkoli upravené brambory nebo zeleninový salát.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]