Neodolatelné italské sušenky Torcetti jsou úžasně jednoduché a neuvěřitelně chutné

Pokud hledáte nový recept na chutné sušenky, italské Torcetti budou tou správnou volbou. Vůní připomínají linecké cukroví, jsou křehké a velmi jednoduché.

Torcetti je tradiční italské pečivo ve tvaru kapky. Připravit si je můžete z kynutého těsta. Jsou jednoduché na přípravu a velmi oblíbené nejen u dětí. Kvasnice působí jako kypřící činidlo, a proto jsou sušenky tak neuvěřitelně křehké. Italské Torcetti před pečením obalte v troše třtinového cukru a díky tomu budou naprosto neodolatelné. Jsou vhodné k snídani nebo jako lehké občerstvení k čaji i kávě pro vaši návštěvu.

Ingredience pro výrobu italských sušenek Torcetti

  • ½ lžičky droždí
  • 260 g pšeničné mouky
  • 50 g cukru
  • 100 g másla
  • 55 g třtinového curku
  • 165 ml vody
  • Špetka soli

Postup

Do malé misky nalejte trochu teplé vody a přidejte droždí. Nechte odležet přibližně 5 minut a poté promíchejte. Ve větší míse smíchejte mouku a cukr a ve středu směsi vytvořte důlek, do kterého nalijte směs s droždím. Vše nyní najednou důkladně promíchejte, přidejte špetku soli a v hnětení pokračujte asi 5 až 10 minut, než vypracujete hladké těsto.

Misku zakryjte potravinovou fólií nebo kuchyňskou utěrkou a nechte kynout na teplém místě, které jste zajistili proti průvanu. Nejlepším takovým místem je stále hojně využívaná postel s peřinami. Kynutí bude otázkou 1 až 1,5 hodiny. Těsto by mělo kynout takovou dobu, aby mělo dvojnásobný objem.

Poté, během dalšího důkladného hnětení, po částech přidávejte změklé máslo. Pokračujte, dokud se veškeré máslo nespojí s těstem. Znovu mísu přikryjte a nechte těsto hodinu odpočívat. Proveďte kontrolu a pokud se vám zdá, že se těsto lepí, dejte jej na půl hodiny do lednice, což pomůže v následujícím zpracovávání těsta.

Poté rozdělte na kousky a postupně každý tvarujte do válečků dlouhých přibližně 14 centimetrů. Konce spojte, aby pečivo připomínalo tvar slzy. Všechny sušenky obalte ve třtinovém cukru a uložte na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjte čistou utěrkou a nechte třicet minut v teple. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut dozlatova. Před podáváním nechte vychladnout. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]