Sýrové bramboráky podle babiččina receptu se staly hitem celé republiky. Kdo je neochutná, neví o co přichází

Připravte své rodině k obědu nebo večeři velmi rychlé palačinky ze syrového květáku a sýra. Jde o velmi jemné a chutné jídlo, které se doporučuje především k večeři. Můžete je podávat s bramborami a salátem, nebo jednoduše se zakysanou smetanou nebo kefírem. A když je posypete čerstvou pažitkou, rozhodně ničemu neublížíte. Podívejme se na recept na tyto úžasné placky, které se stanou vaším oblíbeným pokrmem.

Nevíte, jakou večeři připravit své rodině? Vymýšlení jídelníčku stále dokola je jednou z nejvíce nenáviděných činností matek a žen v domácnosti. Tento recept vám s tím alespoň trochu pomůže. Je velmi rychlý, levný a vychutná si ho naplno celá rodina bez výjimek. Navíc jde o skvělou příležitost, jak do dětí dostat extra zeleninu, aniž by si to vůbec uvědomily. A to je jen malý bonus k vynikající večeři, kterou získáte!

Co budete potřebovat na výrobu?

Suroviny, které jsou zapotřebí k přípravě tohoto úžasného receptu, nejsou rozhodně překvapivé a nebudete je shánět těžko. V obchodě je najdete celoročně a nejsou ani drahé, takže svým dětem a partnerovi můžete placky připravovat tak často, jak jen budou chtít. Jedná se o skvělou alternativu k bramborákům, které máte jistě rádi, takže byste je měli zaručeně vyzkoušet. Na přípravu potřebujete:

  • květák – 500 g,
  • sýr Gouda – 150 g,
  • vejce – 2 ks,
  • pšeničná mouka – 3 lžíce,
  • sůl – 1/3 lžičky,
  • černý pepř – podle chuti,
  • olej na smažení.

Pracovní postup

Nastrouhejte syrový květák na zeleninovém struhadle s hrubými oky nebo rozdrobte hlavičky květáku v sekáčku. Přidejte strouhaný sýr, vejce, mouku a dochuťte podle potřeby a vlastních preferencí. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte slunečnicový nebo řepkový olej a připravenou směs rozetřete lžící. Smažte z obou stran do zlatově a špachtlí placky obracejte. Podávejte jediné teplé a s přílohou, která vám bude vyhovovat nejvíce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]