Retro recept z maminčina sešitu na domácí Gothaj. Takhle dobrý už dneska nikde nekoupíte, stará pravá chuť

domácí klobásy

V dnešní době si lidé rozmýšlí, zda si koupí určité potraviny, když vidí jejich cenovky. Pokud máte rádi klobásky, ale nechcete je kupovat draze, zkuste si je udělat podle tohoto receptu.

Někteří lidé si během svého života jednoduše zvykli, že určité suroviny či jídla si mohou koupit již hotové v obchodě a doma je nedělají. Častokrát to také bývá z toho důvodu, že si myslí, že výroba či příprava takových jídel je velmi složitá. V současné době ale lidé přistupují i k tomu, že si jídlo raději udělají sami doma, když vidí cenovky, které si obchody za některá jídla žádají. Příkladem mohou být klobásky, které jsou v současnosti velmi drahé.

Suroviny, které jsou potřeba na tyto klobásky

Pokud se rozhodnete doma připravovat tyto klobásky, nachystejte si následující suroviny:

  • 700 g vepřové maso
  • 1 / 4 čajové lžičky muškátového oříšku
  • 300 g hovězí maso
  • 10 g dusitanová sůl
  • 1 ks vejce
  • 13 g sůl
  • 400 g mléko

míchání mletého masa

Jak na přípravu domácích klobásek

Příprava domácích klobásek není nijak složitá a většina lidí se proto bojí jejich přípravy zcela zbytečně. Pokud se ale do klobásek pustíte, začněte tím, že si maso nakrájíte na malé kousíčky a poté jej namelete v mlýnku na maso. Následně do mletého masa nasypte dusitanovou a klasickou sůl. Zároveň přidejte také muškátový oříšek a vše důkladně promíchejte.

maso v mixéru

Přidejte do směsi na klobásky další suroviny

Nyní byste měli do misky přidat k dalším surovinám také vejce a ty poté zalijte studeným mlékem. Všechny suroviny následně rozmixujte za pomocí mixéru a pokud žádný doma nemáte, můžete si pomoci rukama. V případě, že nebudete používat mixér, uhněťte rukama všechnu hmotu na klobásky.

krájení klobásy

Vytvořte klobásy s pomocí potravinářské fólie

Jakmile bude maso rozmixované nebo uhnětené, rozdělte jej na 2 části a zabalte do několika vrstev potravinářské fólie. Snažte se o to, aby maso ve fólii nebylo s bublinami a zároveň aby vše mělo tvar klobásy. Konce každé klobásy pevně svažte a následně si dejte do hrnce vodu. Tu zahřejte na 80 °C a poté do ní ponořte klobásy. Uzenina by se neměla vařit, ale měla by se ohřívat při 80 °C asi 50 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*