Tato lahodná čočková polévka předchází cukrovce, demenci i rakovině

Fotografie: Pixabay

Chcete si doma v klidu sednout a vychutnat si výborné a teplé jídlo? Čočková polévka je skvělým způsobem, jak si dopřát vynikající oběd nebo večeři, který váš zahřeje a překvapí svými výživovými výhodami. Se svou sezónní zeleninou je obecně skutečným vitaminovým lektvarem, který povzbuzuje naše tělo unavené všemi toxiny nahromaděnými během dne. Polévka, kterou najdete v tomto článku, přitom neobsahuje nic zvlášť speciálního.

Její hlavní složkou je čočka, kurkuma, jablka a dokonce i kokosové mléko. Pojďme objevit tento atypický recept bez dalších okolků. Než však podrobně připravíme tuto polévku, pamatujte, že se jedná o pokrm bohatý na výživné přísady a nízký obsah kalorií, pokud nepřidáme zbytečný tuk.

Navíc, když je konzumován jako předkrm, má tu výhodu, že je hodně sytá a sníží díky tomu vaše chutě a zabrání vám, abyste se přejedli hlavním chodem.

Recept na čočkovou polévku s kurkumou

Zde jsou ingredience, které budete potřebovat na přípravu této polévky. Nesmíte však zapomenout na skutečnost, že všechny potraviny použité v tomto receptu by měli pocházet z ekologického zemědělství, aby byla chráněna před škodlivými účinky pesticidů. Jen díky tomu z nich získáte maximální množství vitamínů, živin a minerálů, které jsou pro lidské tělo důležité.

Ingredience

  • 2 šálky červené čočky
  • 2 strouhaná jablka
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 1 jemně nakrájenou cibuli
  • 1 čajovou lžičku mleté kurkumy
  • 1 čajovou lžičku kokosového oleje
  • ½ lžičky skořice
  • 1 čajovou lžičku kmínu
  • ½ lžičky soli
  • špetku černého pepře
  • 3 šálky horké vody.

Jdeme na vaření

Začněte s opláchnutím čočky ve vodě, dokud nebude voda čirá a poté ji nechte odtéct. V hrnci restujte cibuli na kokosovém oleji, dokud nezprůhlední a nezezlátne.

Přidejte kurkumu a jablka a vařte asi 2 minuty za stálého míchání. Přidejte vodu a přiveďte k varu. Jakmile se obsah začne vařit, snižte teplotu a přidejte čočku, zakryjte a duste po dobu zhruba 15 minut.

Po uplynutí této doby přidejte kokosové mléko a ostatní koření a pokračujte ve vaření asi 10 až 20 minut, dokud nebude čočka uvařena. Pokud je to nutné, přidejte vodu a duste, dokud nebude polévka uvařená. Poté jen dle potřeby dochuťte polévku podle svého tak, aby vám maximálně chutnala a užijte si ji dosyta.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]