Rady a tipy

Krájení cibule bez nepříjemného slzení očí, osvědčené způsoby zkušených kuchařů

Cibule je skvělá zelenina, která má jak ve studené, tak v teplé kuchyni nepřeberné způsoby využití. Vaření bez ní si ani nelze představit, ale když dojde na její krájení, většina z nás se tomuto úkonu podle možností velice ráda vyhne a přenechá ho někomu jinému. Krájení cibule je nepříjemné zejména pro lidi s větší citlivostí na její výpary, které vyvolávají zvýšenou produkci slz a lidem často také teče z nosu. […]

Rady a tipy

Nakrájejte meloun jako profesionál. Stačí trocha trpělivosti a zručnosti

Meloun k letním měsícům neodmyslitelně patří. Nejen, že příjemně chutná, ale také skvěle osvěží. Obsahuje totiž velké množství tekutiny. Je oblíbeným ovocem jak dětí, tak dospělých. Občas je ale oříšek jej správně nakrájet. Nejčastější metodou je samozřejmě pokrájení na půlměsíce, avšak existují i jiné možnosti, které konzumaci melounu značně usnadní a v konečném výsledku vypadá ovoce i při servírování dobře. […]