Tento lahodný krém Diplomat doslova taje na jazyku. Jeho 100% chuť zajistí tyto levné přísady

Krém Diplomat hotový krém

Připravte se na výjimečnou cestu do světa francouzských pochoutek. Krém Diplomat, to je klasická kombinace jemné krémovosti a lahodné lehkosti pro dokonalý chuťový zážitek.

Krém Diplomat, elegantní kombinace krému na pečení a šlehačky, má své kořeny v francouzské kuchyni. Tato lahodná pochoutka byla pravděpodobně vytvořena v 19. století. Název „Diplomat“ odkazuje na jeho spojení se světem diplomacie, připomínajícím jeho jemnost a eleganci. Tento krém se stal oblíbeným doplňkem mnoha tradičních francouzských dezertů a je dodnes ceněn pro svou lahodnou texturu a bohatou chuť.

Lahodný krém Diplomat

Objevte nezbytný základní recept pro přípravu lahodného krému Diplomat. Tato náplň se používá v mnoha dezertech, spojuje lehkost šlehačky s jemností máslového základu, čímž vytváří chutný krém s nádhernou konzistencí. Následujte tyto jednoduché kroky k přípravě dokonalého krému kdykoliv budete chtít. Můžete si být jisti, že si jej zamiluje celá vaše rodina i přátelé.

Ingredience na přípravu krému Diplomat:

  • 5 g želatiny ve formě plátků
  • 25 cl mléka
  • 50 g cukru
  • 3 žloutky
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • ½ čajové lžičky vanilkového prášku nebo tresti (není nutné)
  • 20 g másla
  • 200 g smetany na šlehání
Norský bezé dort hotový

Tento lahodný pusinkový dort se doslova rozpadá na jazyku. Každá návštěva mě vždy prosí o recept

Příprava:

  • Nejprve nechte listy želatiny namočené ve studené vodě, aby změkly.
  • V hrnci přiveďte k varu mléko a přidejte vanilku. Nechte louhovat asi 15 minut.
  • V míse vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud směs nezbělá. Přidejte prosetý kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
  • Proceďte louhované mléko a asi třetinu ho přilijte do směsi žloutků, cukru a škrobu, abyste směs naředili. Zbytek mléka přilijte postupně, poté vše vraťte do hrnce.
  • Pomalu ohřívejte směs za stálého míchání, dokud nezhoustne a nedosáhne konzistence krému na pečení.
  • Odstraňte hrnec z ohně, přidejte dobře vymačkané listy želatiny a promíchejte, dokud se úplně nerozpustí. Poté přidejte kousky másla a nechte lehce vychladnout.
  • Mezitím vyšlehejte dobře vychlazenou tekutou smetanu na šlehání, dokud nezdvojnásobí svůj objem a nedosáhne konzistence šlehačky.
  • Jakmile se krém na pečení trochu ochladí, opatrně vmíchejte šlehačku pomocí špachtle, abyste zachovali lehkost a homogenitu směsi.
  • Hotový krém pak přendejte do sáčku s vhodnou špičkou. Před použitím nechte vychladit v lednici asi 10 minut.
Vyšlehaná smetana
Fotografie: Freepik

Tipy pro přípravu:

  1. Mistr želatiny: Ujistěte se, že listy želatiny správně namočíte do studené vody, aby pořádně změkly, než je přidáte do směsi. Pečlivě je vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, než je přidáte k připravované směsi.
  2. Kouzelné aroma: Můžete přidat dodatečnou chuťovou a voňavou složku do svého krému tím, že mléko necháte louhovat kromě vanilky s dalšími složkami, jako jsou citronová kůra nebo koření podle vašich preferencí.
  3. Optimální teplota: Při vmíchávání šlehačky do krému na pečení se ujistěte, že je krém teplý, ale ne příliš horký. Pokud je krém na pečení příliš horký, může rozpustit šlehačku a narušit výslednou strukturu.

Budete-li následovat tyto tipy, vždy získáte dokonalý krém, který je připraven zlepšit vaše cukrářské kreace svou neuvěřitelnou krémovostí a lehkostí. S krémem Diplomat můžete naplnit své dorty, rolády, drobné dezerty a další pečivo, abyste jim dodali nepřekonatelnou lahodnou chuť.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*