Připravte se na výjimečnou cestu do světa francouzských pochoutek. Krém Diplomat, to je klasická kombinace jemné krémovosti a lahodné lehkosti pro dokonalý chuťový zážitek.
Krém Diplomat, elegantní kombinace krému na pečení a šlehačky, má své kořeny v francouzské kuchyni. Tato lahodná pochoutka byla pravděpodobně vytvořena v 19. století. Název „Diplomat“ odkazuje na jeho spojení se světem diplomacie, připomínajícím jeho jemnost a eleganci. Tento krém se stal oblíbeným doplňkem mnoha tradičních francouzských dezertů a je dodnes ceněn pro svou lahodnou texturu a bohatou chuť.
Lahodný krém Diplomat
Objevte nezbytný základní recept pro přípravu lahodného krému Diplomat. Tato náplň se používá v mnoha dezertech, spojuje lehkost šlehačky s jemností máslového základu, čímž vytváří chutný krém s nádhernou konzistencí. Následujte tyto jednoduché kroky k přípravě dokonalého krému kdykoliv budete chtít. Můžete si být jisti, že si jej zamiluje celá vaše rodina i přátelé.
Ingredience na přípravu krému Diplomat:
- 5 g želatiny ve formě plátků
- 25 cl mléka
- 50 g cukru
- 3 žloutky
- 25 g kukuřičného škrobu
- ½ čajové lžičky vanilkového prášku nebo tresti (není nutné)
- 20 g másla
- 200 g smetany na šlehání
Tento lahodný pusinkový dort se doslova rozpadá na jazyku. Každá návštěva mě vždy prosí o recept
Příprava:
- Nejprve nechte listy želatiny namočené ve studené vodě, aby změkly.
- V hrnci přiveďte k varu mléko a přidejte vanilku. Nechte louhovat asi 15 minut.
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud směs nezbělá. Přidejte prosetý kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
- Proceďte louhované mléko a asi třetinu ho přilijte do směsi žloutků, cukru a škrobu, abyste směs naředili. Zbytek mléka přilijte postupně, poté vše vraťte do hrnce.
- Pomalu ohřívejte směs za stálého míchání, dokud nezhoustne a nedosáhne konzistence krému na pečení.
- Odstraňte hrnec z ohně, přidejte dobře vymačkané listy želatiny a promíchejte, dokud se úplně nerozpustí. Poté přidejte kousky másla a nechte lehce vychladnout.
- Mezitím vyšlehejte dobře vychlazenou tekutou smetanu na šlehání, dokud nezdvojnásobí svůj objem a nedosáhne konzistence šlehačky.
- Jakmile se krém na pečení trochu ochladí, opatrně vmíchejte šlehačku pomocí špachtle, abyste zachovali lehkost a homogenitu směsi.
- Hotový krém pak přendejte do sáčku s vhodnou špičkou. Před použitím nechte vychladit v lednici asi 10 minut.
Tipy pro přípravu:
- Mistr želatiny: Ujistěte se, že listy želatiny správně namočíte do studené vody, aby pořádně změkly, než je přidáte do směsi. Pečlivě je vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, než je přidáte k připravované směsi.
- Kouzelné aroma: Můžete přidat dodatečnou chuťovou a voňavou složku do svého krému tím, že mléko necháte louhovat kromě vanilky s dalšími složkami, jako jsou citronová kůra nebo koření podle vašich preferencí.
- Optimální teplota: Při vmíchávání šlehačky do krému na pečení se ujistěte, že je krém teplý, ale ne příliš horký. Pokud je krém na pečení příliš horký, může rozpustit šlehačku a narušit výslednou strukturu.
Budete-li následovat tyto tipy, vždy získáte dokonalý krém, který je připraven zlepšit vaše cukrářské kreace svou neuvěřitelnou krémovostí a lehkostí. S krémem Diplomat můžete naplnit své dorty, rolády, drobné dezerty a další pečivo, abyste jim dodali nepřekonatelnou lahodnou chuť.
Napište komentář